Gaziosmanpaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Karayolları Kentsel Dönüşüm Bürosu’nda bir ‘Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Karayolları Kentsel Dönüşüm Bürosu’nda kentsel dönüşümle ilgili akıllardaki sorulara cevap vermek amacıyla bir ‘Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi. Programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Oldukça kalabalık bir topluluğa hitap eden Başkan Usta, ilçede kentsel dönüşüm çalışmaları vasıtasıyla ulaşım sorununu halletmek gibi bir hedefleri olduğunun altını çizdi. Başkan Usta, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı içerisinde Karayolları Mahallesi’nde iki noktada durak bulunduğuna dikkat çekti ve bunun ulaşımda büyük rahatlama getireceğini söyledi. Başkan Usta, ayrıca Gaziosmanpaşa Merkez ve Küçükköy’den de geçecek bir metro hattının proje aşamasında olduğunu ifade etti.

Kentsel dönüşümün adaletli, şeffaf ve uzlaşma eksenli yürütüleceğine dikkat çeken Başkan Usta, bunun için hak sahibi vatandaşlarla tek tek görüşeceklerini belirtti. Başkan Usta, “Hak sahibi vatandaşımızın dairesinin yılına, sağlamlığına, metrekaresine, ruhsatsız ya da ruhsatlı, iskanlı ya da iskansız oluşuna; daha detayına inersek karanlık tarafa bakmasından parka bakmasına kadar değerlendirip ona göre görüşmeler gerçekleştireceğiz. Eğer halkımız istiyorsa kentsel dönüşüm var, yoksa yok. Kentsel dönüşüm öncesi ve sonrası hak sahibi vatandaşımızın dairesi arasında metrekare farkı ve ortaya çıkan fiyat farkından da halkımız asla etkilenmeyecek. Burada site kültürü değil, mahalle kültürü yaşasın istiyoruz. Anadolu kültürünü Karayolları Mahalllesi’nde yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.