Galatasaray Türk Telekom Arena'da Bursaspor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray sahasında Bursaspor'u ağırladı. Zorlu mücadele Cimbom'un 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Sarı-kırmızılı ekip 21. dakikada Johan Elmander'in golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla bitti. İkinci yarıda daha etkili oynayan Timsah 80. dakikada Serdar Aziz'in golüyle skora dengeyi getirdi. 87. dakikada sahneye çıkan Milan Baros düzgün bir vuruşla Bursaspor filelerini havalandırdı ve maçın skorunu belirledi: 2-1

Bu sonucun ardından 13 puana ulaşan Galatasaray ligde 2. sıraya yerleşti. 9 puanlı Bursaspor ise kendine 8. sırada yer buldu.

7. HAFTA

Galatasaray Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Antalyaspor'la karşılaşacak. Bursaspor ise evinde Trabzonspor'u konuk edecek.

MAÇIN CANLI ANLATIMI

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz
Galatasaray: Muslera, Sabri, Ujfalusi, Gökhan Zan, Hakan Balta, Melo, Kazım Kazım (Dk. 40 Eboue), Selçuk, Engin, Reira, Elmander
Bursaspor: Carson, Basser, Serdar, Stepanov, Vederson, Adem, N'Diaye, Sestak, Ozan İpek, Batalla, Turgay
Gol: Dk. 21 Elmander (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 24 Vederson, Dk. 25 Ozan İpek (Bursaspor), Dk. 33 Elmander, Dk. 40 Ujfalusi (Galatasaray)

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı Elmander'in attığı golle sarı - kırmızılı takımın 1-0 üstünlüğünde sona erdi.
    Teknik Direktör Fatih Terim ve yeni transferleriyle yeni bir çehreye bürünen Galatasaray, son 4 maçtır yenemediği Bursaspor'u Arena'da konuk ediyor.
    Son iki maçını kazanarak 2. sıraya yükselen sarı - kırmızılı ekip, son 4 maçta bir türlü yenemediği Bursaspor karşısında kazanarak hem şanssızlığını kırmak, hem de yükselişini sürdürmek amacında.
    Konuk Bursaspor'un hedefi ise Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'dan çıkaracağı 3 puanla tekrar seri yakalamak istiyor.
    Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçı olan mücadele öncesi sarı - kırmızılılarda sakatlıkları geçen Melo ve Engin de ilk 11'de yeraldı.
    Bursaspor'da ise milli takımdan sakat dönen Bangura forma giyemiyor.
    Sarı - kırmızılılar, Bursaspor'u son olarak 2009'da Ali Sami Yen Stadı'nda 2 - 1 yenmiş, ardından oynanan 4 lig maçında sadece 1 kez beraberlik elde edebilmişti.

    MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

    1. dakikada gelişen Bursaspor atağında Ozan'ın sağdan ceza alanı içine yaptığı ortada Sestak'ın kafa vuruşu Muslera'da kaldı.
    21. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Engin Baytar'ın sağdan ceza alanı içine yaptığı ortada topu iyi takip eden Elmander, güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve takımını öne geçirdi: 1-0.
44. dakikada Eboue sol kanattan hızla ceza alanına girerken Stepanov ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Ancak maçın hakemi oyunu devam ettirdi. Galatasaraylılar bu pozisyonda penaltı bekledi.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.