İnternette sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla anlaşan binlerce Sarı Lacivertli taraftar, futbolda şike operasyonu kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a destek vermek için eylem yaptı. Kadıköy’den araçlarıyla konvoy halinde Yıldırım’ın tutuklu bulunduğu cezaevine gelen taraftarlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Sosyal ağlarda ve forum sitelerinde Aziz Yıldırım’a tutuklu bulunduğu Metris Kapalı Cezaevi önünde destek vermek için anlaşan yüzlerce sarı lacivertli taraftar, Kadıköy ve Bağdat Caddesi gibi merkezi yerlerde toplandı. Taraftarlar yüzlerce araçlık konvoy halinde Metris Kapalı Cezaevi’ne doğru yola çıktı. Çevik kuvvet polisi herhangi bir taşkınlığa karşı yoğun güvenlik önlemi alırken, grubun cezaevi önüne gelmesine izin vermedi. Bunun üzerine taraftarlar cezaevinin karşı kaldırımına geçerek, tezahüratta bulundu. Konvoyun hareketi ve destek eylemi sırasında polis helikopteri sürekli görev yaptı.

Sarı lacivert bayrak ve forma giyen taraftarlar, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe lehine slogan attı. Basın ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu aleyhine slogan atan grup, bir ara yol kapatmak istediyse de emniyet güçleri buna müsaade etmedi. Meşale yakıp, araçlarının üzerine çıkan genç-yaşlı, kadın erkek bine yakın taraftar ilginç görüntüler oluşturdu. Grup Aziz Yıldırım’a desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Eylem esnasında büyük bir olumsuzluk yaşanmasa da 2 kişi gözaltına alındı. Taraftarlar, polislerin ikna çabaları sonunda olaysız dağıldı.