Tırların hareketi sırasında direksiyon başına geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul üzerine düşeni yaptı ve yapmaya devam ediyor” dedi. Yardım kampanyasına ilçe belediyelerden de büyük destek geldi.

İstanbul İl Başkanlığı’nın koordinasyonunda Suriyeli mülteciler için “Üşüyorum, Yardım Edin” sloganı ile düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar, İstanbul’dan yola çıktı. Maltepe sahilindeki miting alanında toplanan 134 tır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve ilçe belediye başkanlarının da katıldığı bir programla yola çıktı.

ŞEFKAT ELLERİMİZİ AÇMAK ZORUNDAYIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul üzerine düşeni yaptı. Yapmaya çalışıyor. Nerede bir mazlum varsa nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, şefkat ellerimizi açmak zorundayız” dedi. Bu yardım arkasının kesilmeyeceğini ifade eden Topbaş, kampanyaya katılan vatandaşlara teşekkür etti.

KAMPANYAYA FATİH’TEN BÜYÜK DESTEK

Suriyeliler için düzenlenen yardım kampanyasına AK Partili ilçe belediyelerden de büyük destek geldi. Kampanyaya en büyük desteği veren ilçe belediyerden biri olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, birkaç ay önce Gaziantep’te bulunan Suriyelilerin bulunduğu kampları ziyaret ettiğini belirterek, ‘Burada Suriye deki savaştan kaçıp, ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi bizzat ziyaret edip, onlarla dertleştik. İhtiyaçlarını yerinde gördüm. Hükümet üzerine düşeni fazlasıyla yapmış, yapmaya devam ediyor. Biz belediyeler de karınca kararınca ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli kardeşlerimize yardım için seferber olduk. Buradan özellikle milletimizin ne kadar merhametli olduğuna bir kez daha şahit olduk. Bizde kısa sürede 4 tır olusu malzeme tedarik ettik. Fatih ilçemizde topladığımız 4 tır dolusu yardım malzemesini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz’ dedi.