Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Mevlanakapı Mahallesi’nde yaptırılan Fatih 6’nolu Aile Sağlık Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Demir, ilçedeki aile sağlık merkezlerine farklı bir boyut kazandıracaklarını belirterek, “Milletimize hem sağlık hizmeti, hem 112 acil hizmeti hem de faturalarını ödemelerini kolaylaştıracak bir PTT alt yapısını oluşturuyoruz” dedi.

Sağlık alanındaki dönüşümü devam ettiren Fatih Belediyesi ilçeye bir aile sağlık merkezi daha kazandırdı. Fatih Belediyesi tarafından Mevlanakapı Mahallesi’nde yaptırılan Fatih 6’nolu Aile Sağlık Merkezi’nin açılışı, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“VATANDAŞLARIN RAHATLIK YAŞADIĞI YEGÂNE İLÇELERDEN BİRİYİZ”

İlçedeki sağlık yatırımlarına ilişkin bilgiler veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir yapılan yatırımlar neticesinde Fatih’e önemli sağlık merkezlerinin kazandırıldığını kaydetti. Demir, “Fatih Belediyesi olarak merkezi hükümetimizin aile sağlığı politikasına geçmeden önce biz bunu öngörerek 2004 yılından beri öngörerek her bir Sağlık Ocağı’na 4 hekim olabilecek şekilde planlamıştık ve 24 tane sağlık ocağıyla Fatih’in o dönemde birinci basamak sağlık hizmetlerinin çözülebileceğini düşünerek yola koyulmuştuk. Biz bu çalışmaları yaparken hükümetimiz aile sağlığı politikasını uygulamaya koydu. Yanılmıyorsam ilk olarak Düzce’de başladı. 2012 yılında da İstanbul’da aile sağlığı politikası uygulanmaya başlanırken biz Fatih Belediyesi olarak buna hazır durumdaydık. Yani alt yapımız buna uygun şekilde hazırlıklıydı. Biz bu uygulamaya geçişte vatandaşların rahatlık yaşadığı yegane ilçelerden biriyiz” diye konuştu.

BİR MERKEZ 3 İŞLEVİ BİRDEN YERİNE GETİRECEK

Fatih’teki aile sağlığı merkezlerinde yeni bir uygulamayı da yakın zamanda hayata geçirmeyi planladıklarını dile getiren Mustafa Demir, “Bu son yaptığımız aile sağlığı merkezlerine 112’leri de eklemledik. Burada amacımız herhangi bir acil durum söz konusu olduğunda Fatih’in her tarafına rahatlıkla ulaşabilecek 122 alt yapısının da oluşturulmasıydı. Yeni yapılan Aile Sağlığı Merkezi’nin projesinde o da var. Bir şey daha var; neredeyse yaptığımız bütün aile sağlığı merkezlerinin bir yerine de haklımızın elektrik, su, doğalgaz gibi faturalarını rahatlıkla ödeyebilecekleri PTT’lerin şubelerini de koyuyoruz. Bu anlamda da milletimize hem sağlık hizmeti, hem 112 acil hizmeti hem de faturalarını ödemelerini kolaylaştıracak bir alt yapıyı oluşturuyoruz” dedi.

Sağlık merkezinin açılışında konuşan İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce ise, “Bir aile hekimi kendisine gelen hastaların yüzde 90’ını rahatlıkla tedavi eder. Yüzde 5-10 için bu hastayı hastaneye sevk eder. Dolayısıyla bu tip aile sağlığı merkezleri daha aktif kullanılmaya başlandıkça sağlık hizmetlerinin kalitesi de artacaktır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 6’nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı.