Fatih’te 5 katlı binanın 5. katında çıkan yangın, bina sakinlerine korkulu anlar yaşattı. İtfaiye ekipleri binada yaşayanları tahliye ettikten sonra yangını söndürdü. Yangın sırasında çatıya sığınan bir aile ise alevlerin kontrol altına alınmasından sonra indirildi.
Edinilen bilgiye göre, saat 06.00 sıralarında, Şehremini Pazar Tekke Aralığı Sokak üzerinde bulunan 5 katlı binanın 5.katında, elektrikli sobadan çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede büyüdü. Daireyi saran alevler vatandaşlarca fark edilince ihbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Fatih ve Bayrampaşa itfaiye grupları yangına müdahale etti. Önce binada yaşayanlar tahliye edildi, daha sonra merdiven açılarak alevler bastırıldı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Yangın çıkınca çatıya sığınan biri bebek 3 kişi itfaiye ekiplerinin yardımı ile aşağı indirildi.
Bina sakinleri, yangının çıktığı dairede bekar bir kişinin yaşadığını ve sürekli elektrikli soba kullandığını söyledi. Yangının bu sebeple çıkmış olabileceğini belirten bina sakinleri, söz konusu dairenin elektrik sayacının söküldüğünü iddia ederek, “Elektriği kaçak kullanıyorlardı” dedi. Yangın mahallinde inceleme yapan polis soruşturma başlattı.