Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye başkanlığı döneminde bilişim alanında yaptığı yenilikleri projeleri anlattığı 8. İstanbul Bilişim Kongresi’nde büyük ilgi uyandırdı.

“Akıllı Şehirler” temalı 8. İstanbul Bilişim Kongresi Marmara Belediyeler Birliği ve Türkiye Bilişim Derneği’nin katkısıyla gerçekleştirildi. Kongrede Belediye Başkanları, Görev yaptıkları ilçelerde hizmet alanında kullanılan bilişim teknolojilerini anlattı.

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleşen “Akıllı Şehirler” temalı 8. İstanbul Bilişim paneli Prof. Dr. Erdal Balaban moderatörlüğünde, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tuzla Belediye Başkanı, Şadi Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, kamu, özel sektör yönetici ve çalışanların katılımı ile gerçekleşti.

Panelde daha yaşanabilir şehirler için Belediyelerin bilişim alanında yaptığı hizmetler, devam eden projeler ve yatırımlar hakkında panele katılan belediye başkanları tarafından detaylı bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

İDDİA EDİYORUZ E-DEVLETİN, E- ŞEHRİNİ OLUŞTURDUK

Panelde Fatih Belediyesi’nin bilişim alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir kullandıkları teknolojinin zaman ve bilgiye ulaşma aşamasında ki önemine değinerek,” Türkiye’nin en gelişmiş web tabanlı bilgi sistemini zamanında oluşturmamış olsaydık belediye başkanı sıfatım ve gayretimle elde ettiğim bilgileri, Şehrimle ilgili elde ettiğim bilgileri, 100 yıl belediye başkanlığı da yapsam elde edemezdim” dedi.

Kent bilgi sistemini oluştururken titiz davrandıklarını belirten Demir bu şekilde e- Devlet’in e- Şehri’ni oluşturduklarını söyledi.

Demir konuşmasında, "Bilgi işlem teknolojisini kullanarak bir yada iki yılda elde edeceğiniz bilgileri, dünyanın en iyi insanlarıyla çalışsanız 100 yılda bu bilgilere ulaşmanız mümkün olmaz. Kent bilgi sistemini oluştururken gelecekle ilgili perspektifimiz neydi? Gelecekle ilgili olabilecek muhtemel talepleri bu sisteme nasıl entegre ederiz? Bununla ilgili çok fazla AR-GE çalışması yaptık en az 2 yıl üzerinde çalıştık üzerinde uzun zaman çalıştığımız bir kent bilgisi oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

Panele katılan diğer ilçe belediye başkanları da ilçelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.