‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ kapsamında Fatih’teki ilkokul öğrencilerine Fatih Belediyesi tarafından diş macunu ve fırçasından oluşan set hediye edildi.
Fatih’te bulunan ilkokul 1'nci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerine ve bilgi evi öğrencilerine ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ kapsamında toplam 25 bin adet diş fırçası ve macunu dağıtıldı. Ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek için gerçekleştirilen etkinlerden ilki Atikali İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katıldığı programda Başkan Demir, öğrencilere diş sağlığı ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

“Amaç bilinç oluşturmak”

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu diş hekimi olan Başkan Mustafa Demir, ağız ve diş sağlığının önemini de öğrencilere anlattı. İlkokul öğrencilerine diş setlerini dağıtan Mustafa Demir, ağız ve diş sağlığı hakkında toplumda yeterli bilincin oluşmadığını söyledi. Her yıl bu bilincin arttırmaya yönelik çalıştıklarını ifade eden Demir, “Bu yılla beraber ilçe genelinde yaklaşık 165 bin adet diş seti dağıtmış olacağız. Her yıl Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda bu dağıtımı yapıyoruz. Ağız bakım setlerini ilkokul birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflara dağıtıyoruz. Hedefimiz de ağız ve diş bakımı, diş fırçalama alışkanlığının oluşturulması. Maalesef ülkemizde hala diş fırçalamayla ilgili çok yaygın bir bilinç yok. Mümkün olduğunca dişlerin nasıl fırçalanacağı, ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu, genel vücut sağlığı açısından da son derece kritik öneme sahip olduğunu çocuklarla paylaşıyoruz. Neticede bunlar bizim çocuklarımız ve bu alışkanlıkları mutlaka edinmeleri gerekiyor.” dedi.