Facebook hesabınızın yabancı ellere geçmesi, bir başkasının özel mesajlarınıza ulaşarak arkadaşlarınızla sizin adınıza iletişme geçmesi, sanırız büyük bir kabus olurdu. Bu tür durumlarla karşı karşıya kalmamak için parolanızı düzenli olarak değiştirmeli ve güvenlik ayarlarınıza dikkat etmelisiniz.

Ancak iş işten geçtiyse, öncelikle panik yapmamalı ancak hızlı davranmalısınız. Hesabınızı geri almanız mümkün. İşte takip etmeniz gereken yol

Hesabınız gerçekten hack'lendi mi?


Hesabınızın birinin eline geçtiğini nereden biliyorsunuz? Bir hacker hesabınıza girdiyse, bir iz bırakacaktır. Hesap ayarları > Güvenlik > Aktif oturumlar > Düzenle yolunu takip edin. Burada şüpheli etkinliği bulmanız olası.

1. Parolanızı değiştirin: Parolanız saldırgan tarafından değiştirilmemişse şanslısızın. Şimdi hemen Hesap ayarları > Genel > Şifre yolunu izleyerek parolanızı değiştirin.

Parola sıfırlama, diğer 3 adım

Parolanızı sıfırlayın: Parolanız değiştiyse ve Facebook'a giriş yapamıyorsanız çabuk olun: Giriş sayfasındaki Şifre kutusunun altındaki "Şifreni mi unuttun?" bağlantısına tıklayın. Facebook parolanızı geri getirmek için size birkaç yol sunacaktır.

2. Ele geçen hesabı bildirin: Hesabınız sadece hack'lenmediyse ve arkadaşlarınıza reklam ve spam gönderiyorsa, onu rapor etmeniz gereklidir. Bu işlemi http://www.facebook.com/hacked/ bağlantısı yoluyla yapabilirsiniz.

3. Hasar kontrolü: Hack'lenen Facebook hesabınızı geri almak için her şeyi yaptıysanız, arkadaşlarınızı hack'lenen hesabınız konusunda uyarın. Hesabınıza erişemiyorsanız, arkadaşlarınıza diğer sosyal ağlar, e-posta veya ortak arkadaşınız yoluyla ulaşın.

4. Şüpheli uygulamaları kaldırın: Bazen hesabınızı rastgele bir kişinin hack'lemesinden öte, izin verdiğiniz zararlı bir uygulama ele geçirmiş olabilir. Şüpheli uygulamaları kaldırmak için Hesap ayarları > Uygulamalar'a gidin. Kaldırmak istediğiniz uygulamanın yanındaki X simgesine tıklayarak kaldırın.