İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz'da sokak köpeklerinin toplatılması için Eyüp Belediyesi'ne ve diğer kurumlara başvuran Mithatpaya Mahalle Muhtarı Gürkan Yılmaz'a hayvanseverle sert tepki gösterdi. 

Çok sayıda hayvansever, Muhtar Gürkan Yılmaz hakkında Başbakanlık Bilgi Merkezi BİMER'e ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne, Cumhurbaşkanlığı'na şikeyette bulunarak görevden alınmasını talep etti. Hayvanları yaşam Hakları Konfederasyonu, yapılanların yasalara aykırı olduğunu ifade ederek hem sosyal medya üzerinden paylaşımlarla hayvan severler eduyuru yaptı, hem de devletin ilgili birimlerine şikayette  bulundu. 

İşte Elif Gezer adlı vatandaşın yazdığ bir şikayet dilekçesi: 

"TC. İçişleri Bakanlığı
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne,

Eyüp-Kemerburgaz Mithapaşa Mahalle Muhtarı Gürkan Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı kamuoyu açıklamasıyla, TBMM de kabul edilmiş Hayvanları Koruma Kanunuyla, koruma altına alınmış olan hayvanların yaşam haklarını ve yasayı hiçe sayarak sahipsiz köpekleri topluma hedef göstermiştir.

Hayvana işkence ve şiddetin bu kadar yükseldiği bir dönemde, insanların hayvanlara karşı merhamet ve şefkat duygularını güçlendirecek çalışmalar yapması gerekirken, hayvanları halka hedef göstererek hayvanlara karşı vahşete ve belediyeyi yasa dışı uygulamaya teşvik etmektedir..
Muhtarın 10. Maddedeki görevlerinde, belediyeye yasal görevi olan bakımevi ve kısırlaştırma merkezi çözümü konusunda ‘’görüş bildirmesi’’ gerekirken belediyeyi yetkisini aşıp, yasaları ihlal ederek, hayvanları toplayıp yok etmesi konusunda teşvikte bulunmaktadır…Yazısındaki ifadelerinden anlaşıldığı kadarıyla da vatandaşlar arasında, onları hayvanlara karşı kışkırtacak şekilde kapalı gruplar kurarak kulis yapmaktadır.
Yazıdaki ifadelerinde kendisine kanunları hatırlatan vatandaşları ‘’ tacizde bulunmakla ‘’ suçlayarak, tehdit ettiği görülmektedir. Diğer vatandaşlara hayvansever insanları hedef gösterip, vatandaşlar arasında ikilik yaratarak kamu barışını ihlal etmektedir.
Günümüzde insanları ve kurumları hayvanlara karşı şiddete teşvik ederek buna paralel olarak toplumsal şiddete de teşvik etmektedir. Kurumları ve toplumu şiddete karşı teşvik etmenin dışında vatandaşı ve kurumları yasaları ihlal etmeye teşvik ederek, ‘’’doğru bulduğumuzun arkasında durmaktan vazgeçmeyiz…kimse korkacağımızı da sanmasın’’’ sözleriyle devletin kanunlarına itaatsizlik ederek, meydan okumaktır.

SONUÇ ve İSTEM:
Şiddetin toplumda bu kadar yaygınlaştığı günümüzde, merhamet ve paylaşım duyguları yerine halkı hayvanlara karşı kışkırtıp topluma kin ve nefret duyguları aşılayarak, belediyeyi yasa dışı toplama yapmaya zorlayarak, TBMM de kabul edilmiş kanunlara itaaitsizlik ve meydan okuyarak bulunduğu makamındaki görevini kötüye kullanan Kemerburgaz Mithapaşa Mahalle Muhtarı Gürkan Yılmaz’ın görevinden alınmasını talep ediyoruz.
Müracaatımıza ve taleplerimize ilişkin 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederim "

İŞTE GÜRKAN YILMAZ'IN TEPKİYE NEDEN OLAN PAYLAŞIMI