Eyüp Belediyesi, sokak hayvanlarıyla ilgili örnek bir çalışmaya daha imza attı… Hayvan Koruma Politikalarını Geliştirme 1. Çalıştayı Eyüp'te gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Turan Koçer, Cemal Memiş, Sağlık İşleri Müdürü Hüseyin Akyıldız, Kültür ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü İrfan Çalışan, Sosyal Yardım ve Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı Çalıştay il ve ilçe düzeyinde de büyük ilgi gördü.

Çalıştaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, İstanbul Şube Müdürü Nevzat Algan, Eyüp İlçe Müftüsü Dr. Muammer Ayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cezmin Hasanoğlu, İlçe Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Birim Sorumlusu Ali Osman Sarı, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yücel ve hayvanseverler de katılarak görüşlerini açıkladılar.

Sokak hayvanları için daha önce çeşitli projeler geliştiren Eyüp Belediyesi, çalıştayda bu çalışmalarda yeralan birimlerin ve il, ilçeden çeşitli yetkililerin, uzmanların katılımıyla sorunları masaya yatırdı.

Moderatörlüğünü Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in yaptığı Çalıştay’da, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Veteriner Şefliği, rehabilite edilen sokak hayvanları, hayvanların beslenmesi ve ihtiyaç duyulan yerlerin ilaçlanma çalışmalarını bir sunumla aktardı. Orman ve Su İşleri 1.Bölge Müdürü Osman Demirel, Orman ve Su İşleri Doğa Koruma İl Müdürü Nevzat Algan sokak hayvanlarının doğa ve ormanlardaki sorunlarına değindi. Çalıştayda, ilçelerin kendi aralarında yapacağı 5 yıllık eylem planıyla sorunun daha hızlı çözüme kavuşacağı belirtildi.

Çalıştayda sokak hayvanları için yeni projeler hakkında fizibilite çalışması yapıldı. Proje kapsamında sokak hayvanlarına kimlik verme, bakım evi yapma, mikroçip uygulaması ve yeni çıkacak olan kanunla Pet Shop’ların denetimi üzerinde duruldu. Proje kapsamında 4-8 yaş arasındaki çocuklara eğitim ve bilinçlendirme dersleri verileceği ifade edildi.