Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk'teki başıboş sokak hayvanlarını veterinerle eşliğinde toplayıp menşei kontrolü, bakım ve tedavi süreci için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kısırkaya Hayvan Barınağına götürmeye devam ederken, vatandaşlardan da bu çalışmaya destek sürüyor.

"HAYVANLARI SEVİYORUZ AMA BAZILARI SALDIRIYOR"

Göktürk'te daha önce başıboş ve saldırgan köpeklerden dolayı mağdur olan vatandaşlardan Lale Balyedi, "Bizlerde hayvanları seviyoruz ancak bazı köpekler çocuklarımıza saldırıyor, parka korkularından gidemiyorlar" dedi.

Bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getiren mahalle sakini Balyedi, "Belediyenin bu uygulamasını destekliyoruz" diye konuştu.

SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇIYOR"

Bir başka mahalle sakini emlakçı Öznur Alınpak ise, "Başıboş saldırgan köpekler yüzünden müşteriler dükkana giremez oldu. Ayrıca köpeklerin üzerinde keneler var. Bu da sağlık sorunlarına yol açıyor. Duraklardaki köpekler yüzünden vatandaşlarla bekleyemiyor, bazı köpekler yaşlılara saldırıyor" dedi.

Geçtiğimiz aylarda durakta saldırıya uğrayan bir kadının bayıldığını söyleyen Alınpak, "Belediyenin yapmış olduğu bu uygulamayı destekliyoruz" dedi.

"SEVİYORSAN SAHİPLEN"

Başıboş sokak hayvanlarının toplanmasıyla birlikte başlatılan "Seviyorsan Sahiplen" projesi kapsamında hayvanseverler, Kısırkaya Hayvan Barınağında bulunan köpekleri sahiplenebiliyor.

HAYVANSEVERLERE ÇAĞRI

Öte yandan belediyeden hayvanseverlere yapılan çağrıda, “bakıma muhtaç sokak hayvanlarını tespit etme, rehabilite etme ve sahiplendirme süreçleri boyunca ekiplerimizin yanında yer almak isteyen hayvansever dostlarımıza birlikte çalışma çağrısında bulunuyoruz” denilmişti.