Kendilerini, Zabıta Şefi olarak tanıtıp Göktürk’teki işyerlerinden nakit yardım talep eden dolandırıcılık çetesi yakalandı. Eyüp Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Eyüp Emniyet Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Göktürk’te yakalanan 4 kişilik çeteden 2’si gözaltına alındı.


Göktürk’te Cumhuriyet Caddesi’nde iki işyerini arayarak kendilerini Zabıta Amiri Murat olarak tanıtan ve hastane gideri için para talep eden dolandırıcılar M. T. ve O. B. , ihbarları değerlendiren Emniyet güçleri tarafından bugün (8 Ocak Perşembe) suçüstü yakalandı.


Emniyette sorguları yapılan dolandırıcılardan O. B.’nin daha önceden dolandırıcılık suçundan 16 sabıkası olduğu belirtildi.

Eyüp Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dolandırıcılardan birinin Göktürk’teki bir işyeri sahibi tarafından teşhis edildiğini, yapılan takip sonucu çetenin iki üyesinin yakalandığını söyledi..


Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, yetkililer, vatandaşları, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp para, yardım isteyen dolandırıcılara karşı uyardı.