Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın hayata geçirdiği Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu, 15 Mart Pazar günü (bugün) başladı. Belediye, "Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya, YHT ile Konya'ya Vuslat Yolculuğu" gezisi ile Eyüplü vatandaşları Konya'ya gönderdi.

Eyüplü vatandaşların sabah namazından sonra Eyüp Sultan’dan uğurlandığı törene Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan, Belediye Başkan Yardımcıları, müdürler, Eyüplü şehitlerimizin aileleri, muhtarlar, okul müdürleri, basın mensupları ve Eyüplüler katıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sabah namazını Eyüp Sultan’da kılan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra onlara çorba ikram etti.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile Eyüplü 120 vatandaş otobüslerle Pendik'teki hızlı tren istasyonuna götürüldü. Buradan YHT'ye binen başkan Aydın ile vatandaşlar Konya'ya hareket etti.

Başkan Remzi Aydın, Pendik İstasyonu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada "Beklenen vuslat yolculuğu inşallah bugün gerçekleşiyor. Çok güzel bir duygu, sabahleyin namazlarımızı kıldıktan sonra besmeleyle yola çıktık. Belediyemizin kültür gezisi kapsamında gerçekleştirdiği Konya’ya Vuslat Yolculuğu projesi için halkımızdan yoğun talep geliyordu. Yaptığımız anketlerde geçen sene Çanakkale ve Edirne kültür gezilerimizde Eyüplüler hep Konya’ya Mevlana’ya gitmek istediklerini belirtiyordu. Biz de halkımızın bu taleplerine duyarsız kalmadık ve gerçekleştirmek istedik." Bu ilk seferimiz, seferlerimiz devam edecek” dedi.
Başkan Aydın, böyle bir yolculuğun oldukça sıkıntılı olduğunu, çünkü 800 kilometrelik yolda insanları götürüp getirmenin, sağlıklı bir şekilde bu seyahati gerçekleştirmenin zor olduğunu vurgulayarak kendilerinin bu konudaki imdadına hükümetin yetiştiğini vurguladı.

Yüksek Hızlı Trenle, bu 800 km’lik uzun yolculuğun son derece güvenli, hızlı ve konforlu bir şekilde gerçekleştiğini, otobüs yerine hızlı trenle gitmenin gerçekten kendilerine ufuk açtığını söyleyen ve bu konuda hükümete teşekkür eden Aydın şöyle konuştu:

"Bu vesileyle istanbul'un manevi mimarı sayılan Eyüp Sultan'dan, Anadolu mimarı olarak bilinen Hazreti Mevlana’ya bir bağlantı, bir vuslatı gerçekleştirmeye çalışıyoruz adeta. İstanbul ile Anadolu’yu birleştireceğiz. İki manevi iklimi birleştireceğiz. Böylece hem bu manevi iklimle beraber halkımızın da isteklerini yerine getirmiş olacağız. Bir anlamda birliğimize bütünlüğümüze bir katkı sağlamış olacağız. Gerçekten hem günümüzün teknolojisinin, hem manevi ihtiyaçlarımızı bir araya getirdiğimiz güzel bir yolculuk olacaktır. Bu yolculuk için çok çalıştık. Arkadaşlarımız çok çalıştılar, deneme seferlerine çıktılar. En küçük noktaları bile planladılar. Dolayısıyla en ufak hata olmaksızın inşallah gerçekleştireceğimiz bir yolculuk olur diye düşünüyorum. Bugün bu yolculuğumuzu ilk defa yapıyoruz. Ben de bu yolculukta olmak istedim. Kafilemizde 120 kişi var. oldukça yoğun bir katılım var. İnşallah bugün bereketli bir gün olur diye düşünüyorum."

Duyurusunu yaptıktan sonra yoğun bir başvuru aldıklarını, kendilerine gelen başvuru sayısının 10 bine ulaştığını hatırlatan Aydın, Eyüp ilçesinin dışından da başvuru geldiğini fakat Eyüp dışındaki başvuruları kabul edemediklerini bildirdi. Nisandan itibaren her gün 2 otobüsle 80 kişilik seferlerimizi başlatacaklarını ve buna göre planlamalarını yaptıklarını iletti.

Aydın "Türkiyede hızlı trene ilk defa bugün bineceğim, çok heyecanlıyım, hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Yerel bir kültür hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Hükümetimizin ulaşım noktasında hangi noktalara geldiğini görmek bakımından çok güzel bir proje." dedi.