Eyüp Belediyesi tarafından, İstanbul Medya Akademisi işbirliğiyle ve TRT’nin sponsorluğunda kurulan Eyüp Film Akademisi’nin (EFA) 2016-2017 yılı eğitim dönemi düzenlenen törenle başladı.

Törende konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın; “Bu yıl gerçekten çok fazla sayıda müracaat var. İnşallah bu çalışma ile bu gençler sinema sektöründe önemli yerlere gelecekler. Milli sinema, yerli sinema diyoruz, bu sinemalar yapılan çalışmalarla gelişir. Eyüp Belediyesi olarak katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

EFA 2016-2017 yılı eğitim dönemi için, geçtiğimiz yıla oranla rekor başvuru olurken, yeni dönemin balangıcı için Eyüp Kültür ve Sanat Merkezinde bir tören düzenlendi. EFA'nın yeni sezon açılış törenine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’la birlikte AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, usta yönetmen Mesut Uçakan, sanat dünyasında ünlü isimler ve çok sayıda genç yönetmen adayı katıldı. Sinema sektöründe isim yapmış usta yönetmenlerle genç sinema tutkunlarının buluştuğu akademiye, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geçtiğimiz yıl 7 ay boyunca akademide eğitim gören genç yönetmenlerin hazırlamış oldukları kısa film gösterimleri açılışa katılanlardan büyük beğeni topladı.

REKOR BAŞVURU

Gençlere senaryo yazarlığı, yönetmenlik, film eleştirmenliği gibi akademik, sanatsal ve kapsamlı sinema eğitiminin verildiği EFA'ya bu yıl ilgi, geçen yıla oranla rekor artış gösterdi. Akademiye 20 gün içerisinde yaklaşık bin genç yönetmen adayı başvuru yaptı. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen akademide başvurular arasından yapılan seçmelerin ardından 30 kişi alınmış ve genç yönetmenlerin tamamı başarı göstermişti.

“MİLLİ SİNEMA, YERLİ SİNEMA BU ÇALIŞMALARLA GELİŞİR”


Başkan Remzi Aydın, açılışta yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden bu yana kültüre ve sanata önem verdiğini belirterek; “Sinema okulu TRT ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Bu yıl 2’ncisini düzenleyeceğimiz akademinin Türkiye’de başka bir örneği yok, ben başka yerel bir yönetimin böyle bir çalışma yaptığını duymadım. Bu çalışma alanında uzman eğitimcilerin yer aldığı bir proje ve 7 ay boyunca devam ediyor. Bu yıl gerçekten çok fazla sayıda müracaat var. Bin civarında olan başvurudan elemeler yapılarak çalışma gerçekleşecek. İnşallah bu çalışma ile bu gençler sinema sektöründe önemli yerlere gelecekler. Milli sinema, yerli sinema diyoruz, bu sinemalar yapılan çalışmalarla gelişir. Eyüp Belediyesi olarak katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

“GÜRÜL GÜRÜL BİR GENÇLİK GELİYOR”

Eyüp Film Akademisinin açılış töreninde açıklamalarda bulunan usta yönetmen Mesut Uçakan, “Günümüzün medeniyetini kendi miğferinde taşıyan sinema sanatıyla alakalı bir faaliyetin olmaması hakikaten bir eksiklikti. Ama gördüğüm kadarıyla bu faaliyete öyle bir sarılmışlar ki çok profesyonel ve büyük hedeflerle işin içerisine girmişler. Bizim dönemimizde böyle bir gençlik bulamazken, bugün bu kursa bin kişinin başvuru yapması beni şaşırttı. Maşallah gürül gürül bir gençlik geliyor. Gençliğin bu isteğini görmemezlikten gelmek olmazdı. İnşallah bu akademiden usta yönetmenler yetişir” diye konuştu.