Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, ‘5. Geleneksel Eyüpsultan Ordulular Gecesi’ programına katıldı. Köken burada yaptığı konuşmada “Anadolu’nun çeşitli yerlerinden sonra Eyüpsultanımıza hizmet etmeye geldik. Eyüpsultan’ın geleceğini birlikte konuşarak inşa edeceğiz. Çocuklarımız ve kadınlarımızın sorunlarını ortadan kaldırarak Eyüpsultan’ı Avrupa şehri yapacağız. Biz yerel yönetimlerde ideoloji dağıtmıyoruz.” dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde (EKSM) düzenlenen 5. Geleneksel Eyüpsultan Ordulular Gecesi programına katıldı.

Düzenlenen programa AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken’in yanı sıra AK Parti Seçim Koordinasyon Başkanı Yücel Erence, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oldukça renkli karelerin yer aldığı gecede Deniz Köken, düzenlenen etkinliğe katılan tüm Ordulu hemşerilerinin masalarına giderek teker teker selamlaştı, akabinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Konuşmasına programa gelen herkese teşekkür ederek başlayan Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Uzun bir aradan sonra sizlerle birlikte olduk. Bundan sonra İstanbul’da beraber olacağız. Artık İstanbul’dayız. Anadolu’daki askerlik zamanımız bitti. İnsanın yaşamında hep dönüm noktaları olmuştur. Mesela Çanakkale Savaşı, dönüm noktasıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olması da bir dönüm noktasıdır. Bizim de bu şekilde 30 Mart 1994 Yerel Seçimleri dönüm noktası olmuştur. O senelerden beri hizmet etmek için yola çıktık. On sene İstanbul’da hizmet ettikten sonra ‘Anadolu’ya gideceksin dediler’ gittik. Erzurum, Antalya ve Gaziantep’e gittik. Oradaki insanlarımız için ‘İstanbul belediyeciliği hizmeti görsün’ dediler ve tam on beş sene Anadolu’nun çeşitli yerlerinde bu amaca göre hizmetlerimizi gerçekleştirdik.”

“OY VE VERGİ ALDIĞIMIZ VATANDAŞ BİZİM PATRONUMUZDUR”

Gerçekleşecek projeleri bölgede yaşayan vatandaşlarla ortaklaşa yürüteceklerini belirten Köken, “Şehirlerin ve Eyüpsultan’ın geleceğini birlikte konuşacağız. İstanbul, metropolse; Eyüpsultan da İstanbul’un başkentidir. Eyüpsultan’ı İstanbul’a adapte edecek hizmetlerin devamı olacağız. Çünkü Eyüpsultan bunların hepsine layıktır. Eyüpsultan, coğrafi konum olarak İstanbul’un ortasında hem de manevi bir misafiri ağırladığımız için İstanbul kadar önemli bir ilçedir. Bundan sonraki süreçte yerel yönetimcilik yapacağız. Laf olsun diye belediyecilik yapmayacağız. Yalandan vatandaş ziyaret edip poz vermeyeceğiz. Çünkü oy ve vergi aldığımız vatandaş bizim patronumuzdur. Cumhurbaşkanımız da bu minval üzerine yola çıktı, bu minval üzerine hizmet vizyonu ortaya koydu.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM ÇALIŞMAM ÇOCUK VE KADINLAR ÜZERİNDEN OLACAK”

Eyüpsultan’ın geleceğini çocuklar ve kadınların sorunlarını hallederek inşa edeceklerini belirten Köken, “Şimdi bundan sonraki süreçte Eyüpsultan halkımızla, İstanbul’da yaşayan siz değerli dostlarımızla; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Binali Beyle, Eyüpsultan’da; naçizane bizimle devam edeceğiz inşallah. Nasıl hayatımızı kolaylaştırırız, nasıl mutlu şehirler ve ilçeler kurarız bunların hesabını yapacağız. Laf olsun diye de yapmayacağız. Dünyada neyi örnek almak gerekiyorsa onu alacağız. Artık dünyanın; ülkeleri değil, şehirleri yarışıyor. Eyüpsultan’ın Avrupa’da muadili hangi şehirse, Eyüpsultan’ı da o seviyeye çıkarmamız gerekiyor. Şehirler, Avrupa Birliği’ne hazır hale gelmesi gerekiyor. Ondan sonra Avrupa ülkesi, Avrupa şehri olacağız. Bunun için ise genel sosyal yaşamımızdaki sorunları ortadan kaldıracağız. Ne yapacağız; çocuklarımızla, kadınlarımızla ilgili sorunları ortadan kaldıracağız. Çocuklar ve kadınlar, benim yerel seçim çalışmamda merkez noktam olacak. Seçim çalışmam, çocuk ve kadın üzerine olacaktır. Çünkü çocuklardan oy almayacağım, onlardan dua alacağım. Onların tebessümü bize yeter. Sonrasında çocuğun annesi, kadından devam edeceğiz.” sözlerini kaydetti.

“BİZ YEREL YÖNETİMLERDE İDEOLOJİ DAĞITMIYORUZ”

İlçe genelindeki tüm çalışmaları insan odaklı yapacaklarını, Eyüpsultan’da yaşayan tüm vatandaşlara hizmet etmeye talip olduğunu belirten Başkan adayı Köken sözlerine şöyle devam etti:

“Eyüpsultan’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu tüm insanımıza hissettireceğiz. Burada yaşayan tüm Ordulu kardeşlerim, bu akşamki destekleriniz, bundan sonraki süreçte bizim yapacağımız hizmetlerle birleşerek daha da büyüyeceğine inanıyorum. Yerel yönetimlerde biz ideoloji dağıtmıyoruz. Buradaki salonda herkes AK Partili olmayabilir. Ama ben onların da hizmetine talibim. Çünkü yerel hizmetlerin ideolojisi olmaz. Biz hizmetimizi yaparız. Beğenirlerse zaten kabul ederler ya da hizmetimizi alır devam ederler. İlerideki süreçlerde daha özel toplantılarda size projelerimi anlatmak isterim. O yüzden şimdilik hepinize çok teşekkür ediyorum. Yarınımız daha aydınlık olacak inşallah.”