İstanbul Eyüp Belediyesi'nde başkan yardımcısı olarak çalıştıktan sora Gaziantap Belediyesi'nde Genel Sekreterlik görevine atanan Deniz Köken, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde, ikinci isim olarak  adını duyurdu. Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Organize Sanayinin gelişimine deverdiği desteklerle Organize Sanayi Bölgesi başkanlığı görevini de yaürüten Deniz Köken, görevlerinden istifa ederek İstanbul Eyüp Belediye Başkanlığı görevi için Ak Parti'den aday adayı oldu. 

Köken, daha önce de Başkan Yardımcılığı ve Meclis üyeliği yaptığı İstanbul’un Eyüp ilçesinden, Belediye Başkan aday adayı olmaya karar verdi. Bu kararından dolayı da yasa gereği, Gaziantep’teki tüm görevlerinden istifa etmeyi kararlaştırdı. 

KÖKEN ÖNEMLİ TECRÜBELERE SAHİP

1994 yılında Eyüp Belediye Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde de bulunan Deniz Köken, teknik bilgisinin yanında, kültür, sanat, spor ve şehircilik alanındaki örnek çalışmaları ile biliniyor.

Deniz Köken’in kararı Gaziantep’teki çalışma arkadaşları ve kamuoyunda üzüntüyle karşılanırken, siyasi yaşamında yeni bir sayfa açmak istemesi nedeniyle de, buruk bir sevinç ve olgunlukla karşılandı. Köken, İstabul'a gelerek Eyüp Ak Parti İLçe teşkilatına giderek Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı.