Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Anderlecht karşısında ciddiyetsiz tavır sergileyen oyuncularla ilgili sorunu düzelteceklerini söyledi. Oyuncularının performansını beğenmeyen Sağlam, “Birçok oyuncuyu çıkarmamız gerekiyordu. Ama maalesef üç oyuncu değiştirebiliyorsunuz. Keşke üçten fazla oyuncu değiştirme şansımız olabilseydi.” dedi. Sağlam, taraftarlara da sabır tavsiyesinde bulundu.

Sağlam, UEFA Avrupa Ligi Play Off ilk maçında Anderlecht’e 2-1 yenilmelerinin ardından yaptığı açıklamada, iyi bir mücadele vermeleri gereken maçta kötü oynadıklarını kaydetti.

“TARAFTARLAR VE OYUNCULAR OYUNDAN KOPTU”


Anterlecht’in çok kaliteli bir takım olduğunu vurgulayan başarılı teknik adam, şöyle konuştu: “Maalesef bize avantajlı bir skor elde edecek mücadeleyi sahaya yansıtamadık. Öne geçtikten sonra ilk devrenin sonlarına doğru rakip defansı eksik yakaladığımız durumlarda final paslarını iyi değerlendirebilsek belik devreye farklı bir skorla girebilirdik. İkinci yarı maalesef 1-1’den sonra oyundan koptuk. Futbolda geri kalan çok dakika vardı, maçı çevirebilirdik, saha içinde oyuncular ve taraftarlar tamamen maçtan koptuk ve oyun disiplini kayboldu. Böyle dağınık görüntü karşısında rakip oyuna tamamen hakim oldu.”

“KABUL EDEMEYECEĞİMİZ DURUMLAR OLDU”


Oyunun sonuna doğru oyuncular ve taraftarlarda kabul edilemeyecek durumlar olduğunu dile getiren Sağlam, “İkinci maç için avantaj kaybettik. İkinci maç için işimizin kolay olmadığını biliyoruz ama inancınızı kaybetmediğiniz sürece her şey ortaya çıkabilir. Biz bunu çevirebilecek imkanımız varken, daha zor durumda bunu çevirmek için ikinci maçta bunu çevirmeye çalışacağız. Kolay olmayacak.”

“ŞEHRİN,TARAFTARIN, TAKIMIN DURUMU MUTLULUK VERMİYOR”


Başarılı teknik adam, “Takımın şuan ki durumu sizi mutlu ediyor mu?” şeklindeki soruya, şu karşılığı verdi: “Şuan genel durum mutluluk vermiyor, şehrin durumu, takımın durumu, taraftarın durumu. İkinci maç nasıl geçer bilmiyoruz ama takımda birkaç oyuncudaki disiplinsizliği ortadan kaldırmak için vaktimiz var. Bizim öne çıkardığımız bazı değerlerimiz vardı. Bunları kaybetmeye başladık. Bu da gelecek açısından olumsuz bir durum. Bunu da düzelteceğiz, kimsenin şüphesi olmasın.”

“DİSİPLİNSİZ OYUNCULARLA İLGİLENECEĞİZ”


Maç içinde disiplinsiz tavırlar sergileyen futbolculara tepki gösteren Sağlam, “Futbolda kötü oyun hata olabilir, kendi kalene gol atabilirsin bunlar kabul edilebilir. Ama iş grup disiplinini zedeleyecek vurdum duymazlık, ciddiyetsizlik olursa burada gerekli müdahaleyi yapmak lazım. Şöyle çok ciddi anlamda herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım. Bizim bu durumu tekrar olumlu düzeye çevirecek aklımızda bilgimiz de tecrübemiz de var. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Kabul edemeyeceğimiz durumlar karşısında kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

“BİR ÇOK OYUNCUYU ÇIKARMAMIZ GEREKİYORDU”


Ertuğrul Sağlam, İbrahim Kaş’a tepki göstermesine rağmen ikinci yarının başında oyundan çıkarmamasını eleştiren bir gazeteciye, “Birçok oyuncuyu çıkarmamız gerekiyordu. Ama maalesef üç oyuncu değiştirebiliyorsunuz. Keşke üçten fazla oyuncu değiştirme şansımız olabilseydi. Genel anlamda bugün çok iyi şeyler yaptığımız söyleyemem.” karşılığını verdi.

“2,5 SENE ŞEHİRDE VE OYUNCULARDA BASKI OLUŞTURMUŞ”

Sağlam, bir taraftara maç esnasında gösterdiği tepkinin sorulması üzerine, şunları ifade etti: “Bir kişiye tepki oldu orada da gereksiz bir çıkış yaptı. 2,5 seneni sonu gerek şehirde, gerek oyuncularda üst seviyede baskı oluşturmuş, biraz sakin oluşturmuş. Adımları yavaş yavaş atmak lazım. Çok büyük beklentilere girip bu türlü tepkiler koymamak lazım. Herkes için söylüyorum. Kendimiz içinde. Biz geçmişi olan, kültürü olan bir takımız. Dolayısıyla şuandaki durum hoş değil. Çok da kolay eski haline dönebilecek gibi de görünmüyor. Kimse telaş yapmasın, kimse paniğe girmesin. Kimse camianın huzurunu bozacak davranışlar içine girmesin.”

JACOBS: PENALTIYA RAĞMEN GÜVENİMİZİ KAYBETMEDİK


Anderlecht Teknik Direktör Ariel Jacobs, takımının bu gece gerçekten çok iyi performans gösterdiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Çok iyi reaksiyon gösterdi. Geçtiğimiz maçta hiç hoşumuza gitmeyen reaksiyona karşın, böyle bir statta, bu kadar güçlü seyirci ve takımın karşısında başarı göstermek bu reaksiyon sayesinde kazandık zannediyorum. Penaltı golüne rağmen konsantrasyonumuzu kaybetmedik. Bazen konsantrasyonunuzu kaybedersiniz bazen de bu size güven kazandırır. Biz güvenimizi kaybetmedik ve maçın sonunu getirmeyi becerdik. Bir takım kuraya çalıştığınız zaman elinizde kozlar olmasını istersiniz. Bizim takımımız rakibe karşı iyi pozisyon alarak bu dengeyi sağladı ve sonuçta başarılı oldu.”

Jacobs, bir gazetecinin, “Geçtiğimiz günlerde Suarez’le tartışmıştınız sorunu hallettiniz mi? şeklindeki sorusuna, “Ben kendisine kafasındaki düşüncelerde haklı olmadığını söyledim. Öyle zannediyorum ki bu tartışmamız kendisine faydalı oldu. Bunun etkilerini de görüyoruz.” yanıtını verdi.

“RAKİBİ OYUNA DAHİL ETMEMEMİZ GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ”


“Bu skorla ikinçı maçı da garantilediniz.” şeklindeki yoruma ise, “Doğrudur, biz bu akşam güvenimizi ortaya koyduk, ancak geçen sene Partizan maçından da aldığımız dersler var. Rakibi maça dahil etmemek gerektiğini biliyoruz. Bu şekilde devam edeceğiz.” karşılığını verdi.