Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik düzenlediği operasyonda 1400'e yakın PKK'lı teröristin öldürüldüğü yönündeki haberini Başbakan Erdoğan, yalanladı.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile düzenlediği ortak basın toplantısında Kuzey Irak'a yönelik operasyonlara ilişkin soruları da yanıtladı.

Soruların en dikkat çekicisi ise bugün ajanslara düşen BBC'nin haberiyle ilgiliydi. Haberde 1400 teröristin öldürüldüğü yönünde bilgiler yer alıyordu. Erdoğan o iddiaya şu yanıtı verdi:

"BBC'nin açıkladığı rakamlar ciddi değil, gayri ciddi rakamlar. Nasıl böyle bir şey çıkarmışlar belli değil. Genelkurmay'ın bir açıklaması var: 5 günde Çukurca'da 54 terörist etkisiz hale getirildi. Sınır ötesi operasyonlarda ise 200 ile 270 arasında teröristin etkisiz hale getirildiği tahmin edilmektedir. Bunun dışında BBC'nin açıkladığı rakam doğrulanmıyor. Böyle bir şey söz konusu değil."

TANKLAR SINIRI GEÇMEDİ

TSK'nın Irak sınırını geçerek kara harekatı yaptığı yönündeki iddiaları da yalanlayan Erdoğan,
"Tankların sınırı geçtiği iddiası doğru değil. Sadece sınırda normal bir tatbikat yapılmıştır. Bu tatbikat sınır ötesi olarak mı görüyorlar anlamadım" diye konuştu.