DENİZLİ Valisi Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret eden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, şehirlerin depreme hazır olması ve sağlıklı bir yapıya kavuşması için kentsel dönüşümün mutlaka gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Kurumun Denizli'deki çalışmalarını yerinde incelemek için kente gelen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin de ziyarete katıldı. Ziyareti hakkında bilgi veren TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Denizli'deki yatırımlarımızı ve şantiyelerimizi gezmek, hem de Pamukkale Karahayıt bölgesinde yapılan hem konut, hem de tesislerle ilgili belediye başkanları ve valimizin görüşlerini alıyoruz. Nihayete erdirmemiz için neler yapmamız gerektiğini görüştük. Bizim için bu çok önemli bir proje. Bu kısmı başarıyla tamamlarsak, neler yapabiliriz konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu vesileyle belediye başkanlarıyla özel görüşmelerimiz olacak" dedi.

2023 HEDEFİ

TOKİ'nin amaçlarını sıralayan TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Hem sayın Cumhurbaşkanı, hem de Başbakanımızın bize verdiği talimatla ülkeyi 2023 hedeflerine hazırlamak zorundayız. Şehirlerimizin hem depreme hazır olması, hem de sağlıklı bir yapıya kavuşması için kentsel dönüşümü mutlaka yapmamız gerekiyor. Büyükşehir belediye başkanımızla görüşmemiz olacak. Yardımcı olabileceğimiz bir şey olabilecek mi diye görüşeceğiz. Merkez ilçe başkanlarıyla da görüşeceğiz" dedi.
Denizli'ye en son 10 yıl önce geldiğini ifade eden Turan, "Denizli'ye geldiğimde müthiş değişikliği gördüm ve mutlu oldum. İnşallah bu gelişime katkı verecek bir desteğimiz olur diye umut ediyoruz" diye konuştu.

ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

TOKİ Başkanı Ergün Turan ziyaretin ardından özellikle TOKİ'nin Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'ndeki geçen yıl inşaatına başlanan 27 hektar alanda 258 konut, 4 işyeri, 20 pansiyon ve 24 derslikli ilkokulu kapsayan termal kentsel dönüşüm projesini yerinde inceledi.