Emirates Aralık Ayında Teslim Edilecek Üç A380 Uçağından İlkini Karşıladı. Teslimat uçuşu kısmen sürdürülebilir uçak yakıtı ile gerçekleştirildi

Emirates, 2020'de filosuna katılacak üç A380'den ilki olan MSN A6-EVL'yi karşıladı. Böylece havayolunun filosundaki A380 sayısı 116'ya ulaştı. Uçak Dubai'ye Cumartesi sabah saatlerinde iniş yaparken, uçuşta konvansiyonel jet yakıtı ve sürdürülebilir uçak yakıtından oluşan bir karışım kullanıldı.

Emirates'in bu ayın ilerleyen günlerinde iki A380 uçağını daha teslim alması planlanıyor. Bunlardan biri uzun süredir beklenen Emirates’in imzası niteliğindeki Premium Economy ürününe sahip olacak.

A380, 12 yıl önce Emirates filosuna katıldığı günden beri havayolunun amiral gemisi olmuş ve sunduğu rakipsiz seyahat deneyimiyle yolcuların ilgisini çekerek favorisi haline gelmiştir. A380 Uçak İçi Dinlenme Salonu ve Duş & Spa gibi imza niteliğindeki unsurlar hala dünya çapında ses getirmektedir.

Emirates A380 deneyimi yolculardan yüksek rağbet görmeye devam ederken, pek çok yolcu tarafından her kabinde sunulan ferahlığı, sessizliği ve konforu sebebiyle tercih edilmektedir. Emirates, kısa bir süre önce pandemi sırasında yolcuların sağlık ve sıhhatini önceliği haline getirdiği tedbirlerle yüksek düzeydeki seyahat deneyimini koruyarak, yolcularının istifade etmesi için ikonik ürünlerini yeniden hizmete sunmaya başladı.

Emirates Havayolu Başkanı Sir Tim Clark şunları söyledi: "A380, Emirates için bir başarı hikayesidir ve bu yıllar içinde A380 ile uçtuğumuz her yerde yakaladığımız güçlü yolcu ilgisine de yansıyor. A380, pist kısıtlaması olan havalimanlarında ve de ana uçuş hatlarında yolcu talebini etkin şekilde karşılamamıza yardımcı olmuş ve uzun mesafeli merkez operasyonlarımızı desteklemiştir. Daha da önemlisi, bu uçaktaki alan ve teknoloji sayesinde uçma deneyimini daha iyi hale getiren yeni uçak içi konseptler sunma imkanı yakaladık. Önümüzdeki aylarda ilk kez A380'de görücüye çıkacak olan Premium Ekonomi deneyimini sunmak için sabırsızlanıyoruz ve A380'nin birinci sınıf ürün deneyimine yatırım yapmaya devam edeceğiz. A380, önümüzdeki yıllarda da amiral gemimiz olmaya devam edecek ve seyahat talebi yeniden oluştuğunda A380'i daha fazla rotaya uçuracağız."

A380 halihazırda Kahire, Amman, Paris, Londra, Guangzhou, Manchester ve Moskova'ya uçmakta olup kısa bir süre önce A380 ile Londra Heathrow'a günde dört sefer ve Moskova'ya günlük uçuşlar yapılarak hizmetler artırılmıştır. İki katlı uçak, Emirates ağında acil ihtiyaç duyulan kargoların taşınması için seçili kargo charter operasyonlarında "mini kargo uçağı olarak" kullanılarak çok yönlü kullanımını ortaya koyuyor.

Emirates filosunun en yeni üyesinin teslimat uçuşu, konvansiyonel jet yakıtı ve sürdürülebilir uçak yakıtından (SAF) oluşan bir karışımla gerçekleştirildi. Böylece havayolu ilk kez bir A380 seferinde sürdürülebilir uçak yakıtı kullanmış oldu. Uçuşta kullanılan biyo yakıt Finlandiya'daki kullanılmış yemeklik yağlardan üretildi.

Sir Tim havayolunun çevreye etkisini azaltma konusundaki taahhüdüyle ilgili açıklamalarda bulundu: "Sürdürülebilirlik, Emirates olarak gündemimizdeki önemini koruyor. Sürdürülebilir uçak yakıtındaki gelişmeleri çok yakından izliyoruz ve daha büyük ölçekte ve rekabetçi maliyetlerle üretilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Son A380 teslimat uçuşunda kısmen sürdürülebilir uçak yakıtı kullanıldı ve böylece emisyonlarımızı genel olarak azaltma noktasında olumlu bir adım atmış olduk."

Emirates, SAF sektörünün gelişimine ve biyo yakıtların daha geniş ölçekli kullanımına katkı yapan çalışmaları desteklemeye devam ediyor. Havayolu, SAF'nin geliştirilmesini desteklemek için Dünya Ekonomik Forumu tarafından kurulan Clean Skies for Tomorrow koalisyonu İdari Komitesi'nde yer alıyor. Emirates ayrıca BAE'de Khalifa Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen SAF'nin geleceği hakkındaki bir dizi internet seminerine de destek veriyor. Emirates ekibinin servis otobüslerinin üçte biri de halihazırda biyo yakıtla çalışırken ana ekip otobüsü ulaşım yüklenicilerinden biri olan Al Wegdaniyah, Neutral Fuels tarafından sağlanan biyo yakıta geçmiş bulunuyor.

Emirates emisyonların azaltılması için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Seferlerini ortalama yaşı 6,5 olan modern ve yakıt verimliliği sunan uçaklarla gerçekleştiren Emirates, her bir uçuş için en verimli uçuş planını oluşturan "esnek yollar" veya esnek rotalarla ilgili hava navigasyon sağlayıcıları ile çalışmak dahil bir dizi inisiyatifi hayata geçiren kapsamlı bir yakıt verimliliği programına sahiptir.

Emirates ayrıca güçlü bir yakıt izleme sistemi kullanmaktadır. Havayolu yerde de mümkün mertebe daha az enerji harcayan güç birimlerinin kullanılması ve iniş sonrası taksi sırasında bir veya iki motorun kapatılması gibi yakıt verimliliği uygulamaları gerçekleştiriyor. Diğer çalışma inisiyatifleri arasında, inişte motor freninin boşa alınması, yükleme verimliliğinde iyileştirmeler, uçak ağırlığı yönetimi ve kokpit ekibi için elektronik uçuş çantaları uygulamasına geçilmesi yer alıyor.