BALIKESİR'in Edremit İlçesi'ne bağlı Çıkrıkçı Köyü'nde çöplük olarak kullanılan alanda 40 yıl önce fabrika kuran girişimci Hüseyin Akkoç, ürettiği vantilatörleri dünyanın dört bir yanına da ihraç ediyor. Sanayi vantilatörlerinin yanı sıra çeşitli filtreler de üreten fabrikada 90 kişi çalışıyor.

Edremit de 40 yıl önce köyün çöplük alanını satın alan Hüseyin Akkoç, burada kurduğu tesiste 'Ed-Van' markasıyla vantilatör üretimine başladı. Zamanla büyüten tesis bugün 6 bin 400 metrekaresi kapalı 21 bin metrekarelik alandaki üretimiyle 90 kişiye iş kapısı oldu. Çıkrıkçı Köyü'nde üretilen boy boy vantilatörler yurdun her tarafına gönderilirken, dünyada pek çok yere de ihraç ediliyor.

Fabrikanın her geçen gün geliştiğini anlatan Müdür Nusret Narlıtepe şu bilgileri verdi:
"Fabrikamız 40 yıl önce kuruldu. 1975 yılında burası çöplüktü. İlk kuruluşun ardından ihtiyaçlar artınca ön taraftan sonra arka taraftaki bölümler de ilave edildi. Genel olarak vantilatör üretiyoruz. Vantilatörden sonra üretim gamımıza filtreleri aldık. Bunların bir bölümünü yurt dışına ihraç ediyoruz. Dünyada aşağı yukarı bir çok ülkede şu anda vantilatörlerimiz çalışmaktadır. Daha çok yerli piyasa için vantilatör üretimi yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 15- 20'si ihraç ediliyor. Vantilatörlerimizin montajı bakım sonrası hizmetleri, filtrelerimizin montajı bakım sonrası hizmetleri yine kendi çalışan personelimiz tarafından yapılıyor. Yüksek, orta ve düşük basınçlı vantilatörler imal ediyoruz. Aksiyel fanlar imal ediyoruz."

Fabrikada güncel teknoloji kullandıklarını belirten Narlıtepe, "Lazerle kesim yapıyoruz. Diğer kesim ve büküm tezgahlarında güncel teknoloji uygulanıyor" dedi.