Yerel televizyonların en önemli içerik sağlayıcısı Cihan TV Network, sigorta üzerine yeni bir program başlattı. 'Gündem Anadolu' adlı program cuma günleri 10.30.-11.30 arası ekranlara gelecek. Sunuculuğunu gazeteci-yazar Noyan Doğan’ın yaptığı programın ilk konukları TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora ve Groupama Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Ülger oldu. Ağırlıklı olarak tarım sigortasının işlendiği programda; Bora ve Ülger, tarım sigortaları ve çiftçiye sağladığı faydaları anlattı. Konuklar ayrıca izleyicilerden gelen soruları cevapladı.
    TARSİM Genel Müdürü Bora, yıl başından bu yana yaşanan sel yüzünden meydana gelen hasarın sigorta tarafından karşılanması ile iglili olarak, "Yıl başından bu yana Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Mugla illerimizden aldığımız hasar ihbar sayısı 2.500 civarında. Aslında bu rakam, bizim yıllık olarak ödediğimiz hasar miktarıyla kıyaslandığında son derecede düşük bir rakam. Geçen yıl toplam 175 bin hasar ihbarını neticelendirmiştik." bilgisini verdi.
    Groupama Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Ülger, tarım sigortasının ağırlıklı yapıldığı illerin daha çok meyve-sebze ile öne çıktıklarına işaret etti. Ayrıca sanayi ve ticari agırlıklı bölgeler ile geleneksel hububat-çeltik ağırlıklı yörelerin bulunduğunu aktaran Ülger, şunları söyledi:
    "Meyve ağırlıklı baktığımız zaman, öncelikli Malatya ve çevresindeki iller. Buralar kayısı ağırlıklıdır. Sonra, İzmir ve Manisa civarıdır ki buralar da üzüm ağırlıklıdır. Bursa, Yalova bölgesi yine meyve ağırlıklı. Karadeniz'e geçtiğiniz zaman fındık gelir. Hububat-çeltik anlamında ürünlere baktığımız zaman; sigortalılılk oranının en yüksek olduğu bölge Trakya'dır. Sonra Orta Anadolu gelir. Zaten hububatın ekildiği bölgeler ekseri bu tarafta. Bunun dışında sanayi dediğimiz sera işleri var, Akdeniz ve Ege kuşağında. Ağırlıklı olarak sigortalanma bölgeleri buralar ve en çok satış yapılan ve prim üretilen veya poliçe düzenlenen bölge ve çiftçiler de buralardadır."