Asgari ücrete yapılacak zam için toplantılar devam ediyor. Vatandaşın sorgusu, asgari ücret zammı netleşiyor! 2021 asgari ücret zammı ne kadar, kaç TL olacak? Tespit komisyonu 2. kaz toplandı. 

Asgari ücret zammı ile ilgili beklenen son dakika haberi geldi. 2021 yılından itibaren geçerli olacak zamlı yeni asgari ücret rakamı için 2. toplantı bugün TİSK'in ev sahipliğinde başladı. Geçen hafta yapılan ilk asgari ücret toplantısında taraflar beklentilerini iletmişti. 2021 asgari ücret rakamı yapılan görüşmelerin ardından Aralık ayı sonunda açıklanacak.Vatandaşlar internet üzerinden 'asgari ücret zammı ne kadar olacak? '2021 asgari ücret zammı' 'asgari ücret ne zaman belli olacak' sorularının yanıtlarını arıyor. Yaklaşık 7 milyon çalışanı direkt, diğer tüm çalışanlara ise dolaylık olarak etki eden asgari ücret birçok ödemeye etki ediyor. İşte asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberinin detayları...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN ÖNEMLİ  5 KONU

2021 yılı asgari ücret pazarlığında 5 parametre öne çıkmıştı. Asgari ücret toplantısında, "yaşam maliyeti, pandemi döneminde ekonomik durum, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı" olmak üzere 5 konu başlığı öncelikli olarak ele alınacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğmiz günlerde yaptığı açıklamada asgari ücret ile ilgili, "Görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde bakanlığımız bu görüşmeleri işveren-işçi kesimiyle yürütecekler. Bizim de önümüze gelecek, adımları birlikte atacağız. Temennimiz isabetli, hayırlı bir karar olmasıdır." ifadelerini kullanmıştı.