Geçtiğimiz günlerde yeni başkanını seçen Türkiye Öğrenci Senatosu, 2021 programını hazırladı.

2018 yılında birçok lise öğrencisinin bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı olan Türkiye Öğrenci Senatosu’nun kurucu başkanı Zana Gümüş, senatonun yeni döneminde daha da güçlü olacağını belirterek,

“Biz Türkiye Öğrenci Senatosu’nu kurduğumuzda, bu oluşumun yıllar yılı sürecek bir mücadele anlayışına sahip olduğunu biliyorduk. Bütün çalışmalarımızı, bütün çabamızı bu mücadele anlayışını bir geleneğe oturtmak üzerine kuruyoruz.” diye konuştu.

“Siyasi Partilerin Eğitim Programlarını Türkiye Öğrenci Senatosu Belirliyor”

Halihazırda TBMM’de grubu bulunan siyasi partilere eğitim politikaları alanında danışmanlık ve koordinasyon sağladıklarını aktaran Gümüş, “Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve Saadet Partisi’ne eğitim politikaları noktasında düzenli olarak raporlarımızı aktarıyor, öğrenciler arasında koordinasyon sağlıyoruz. Hazırladığımız Milli Eğitim Raporu, Covid-19 Eğitim Etki Raporu gibi geniş ölçekli çalışmalarımızı hükümet ve belediye yetkililerine iletiyoruz. Ülke çapında yerel yönetimlerin işbirliğiyle oluşturulan ve çevrimiçi ortamda öğrencilerimize eğitim olanağı sağlayan Türkiye Akademi’nin kuruluşunda öğrencilerimizin istek ve ilgileri doğrultusunda bir müfredat hazırlanması için yoğun bir çalışma yaptık. YKS’nin ertelenmesi sonrasında muhatap olarak siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirdik, raporlar ve anketler hazırladık. Şu anda siyasi partilerin eğitim programlarını Türkiye Öğrenci Senatosu belirliyor.” dedi.

"Yurtdışı Türk Öğrencileri Yardımlaşma ve Koordinasyon Ajansı’nı Kurduk”

Türkiye Öğrenci Senatosu olarak Avrupa Öğrenci Konseyi’nde Türk öğrencilerini temsil ettiklerinin altını çizen Gümüş, “Avrupa’da Türk öğrencilerini temsil ediyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz sene ve özellikle bu sene, Covid-19 döneminde, birçok çalışmaya ve toplantıya katıldık. Avrupalı lise öğrencilerini tarihimizde ilk kez Mart ayında Türkiye’de ağırladık. 3. dönemimizle birlikte de yeni bir birimimizi faaliyete geçiyoruz. Dünyanın birçok bölgesinde yoğun bir Türk nüfusu ve bunun etkisiyle yoğun bir Türk öğrenci nüfusu var. Özellikle orta ve batı Avrupa’da yoğunlaşan bu nüfusun istek, öneri, sıkıntı ve şikayetlerini toplayacak ve ilgili mercilere iletecek bir yapı oluşturuyoruz. Sadece orada yerleşik öğrencileri değil, aynı zamanda çeşitli değişim programlarıyla orada bulunan öğrencileri de kapsamayı istiyoruz. Yurtdışı Türk Öğrencileri Yardımlaşma ve Koordinasyon Ajansı bu doğrultuda önemli işler başaracak.”

“Tüm Türkiye’de Faaliyet Yürütüyoruz.”

“Ülkenin yedi bölgesinde faaliyet yürüttüklerini belirten Zana Gümüş, “Ulusal bir yapılanmayız. Neredeyse bütün büyükşehirlerimizde ve birçok ilde temsilciliklerimiz mevcut. Bu yapılanmamızı daha da genişletecek birkaç protokolü 2021 yılı itibariyle hayata geçireceğiz. Girmediğimiz köy okulu, bulunmadığımız ilçe kalmayacak. Senatomuzun 2. dönem başkanı Eskişehir’de ikamet ediyordu. 3. dönemimizde de meşalemizi Kütahya’dan yakacağız. Gerek gönüllülerimiz gerekse yöneticilerimiz yoğun bir çaba içerisinde. Türk öğrencilerini temsil etmek ve öğrencilerin haklarını savunmak sorumluluğu hepimizin üstüne büyük bir yük koyuyor. Ama bütün arkadaşlarımız tamamen bu görev bilincine odaklanmış vaziyette. Türkiye Öğrenci Senatosu olarak eğitim sisteminin belirlenmesinde öğrencilerin hak sahibi olması için gerekli her türlü çalışmayı yapacağız.” diye konuştu.