Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) kazanarak, tercihte bulunan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin yerleştirme sonuçları ilan edilen tarihten bir gün önce açıklandı.

Ortaöğretime Kurumlarına Geçiş Sistemi 2011 yılı yerleştirme işlemleri Ortaöğretime Yerleştirme Puanına (OYP) göre gerçekleştirildi. 26 Temmuz Salı günü açıklanması beklenen sonuçlar 'www.meb.gov.tr' ve 'https://e-okul.meb.gov.tr' internet adresinden Pazartesi saat 21.,45'den itibaren yayınlandı. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini bu adreslerden öğrenebilecek.

Sonuçlara göre, 421 bin 80 kontenjan için 668 bin 117 adayın tercih başvurusu yaptığı işlemlerde 366 bin 762 aday sisteme dahil orta öğretim kurumlarına asıl kayıt hakkı kazandı. Bu yıl bir okula asıl kayıt hakkı kazanan adayların bir veya daha fazla okul için de yedek kayıt hakkı kazanabildikleri yeni bir uygulamaya geçildi.

Fen liseleri ve sosyal bilimler, Anadolu lisesi, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu teknik ve Anadolu meslek liselerinde, Ticaret Turizm Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda, Anadolu Öğretmen Liselerinde, Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve Sağlık Meslek Liselerinde boş kontenjan kalmadı.

'Sınav Sonuç Belgesi'nde, öğrencinin asıl kazandığı okul ile yedek kazandığı okul/okullar ve yedek sırası yer alacak. Ayrıca veliler 'https://e­okul.meb.gov.tr' adresindeki 'Veli Bilgilendirme Sistemi'nden sürekli bilgilendirilecek. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekiyor.

Tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler, 1–5 Ağustos 2011 tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Asıl listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu tarihe kadar kayıt yaptırmamaları halinde bu haklarını kaybedecek.

Hiçbir ortaöğretim kurumuna yerleştirilmeyen öğrencilerle başvuru yapmayan öğrencilerden genel liseye kayıt yaptırmak isteyenler ise 1-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında genel lise müdürlüklerine müracaat edecek. Sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenler ise yine aynı tarihlerde ''https://e-okul.meb.gov.tr'' adresinden en fazla 10 adet tercih yaparak e-kayıt başvurusu yapacaklar.

İLK ONA GİREN ÖĞRENCİLER VE YERLEŞTİKLERİ OKULLAR
1. Sinem Sınmaz, İzmir Atatürk Lisesi
2. Emre Kızıltuğ, İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi
3. Yağmur Kasap, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi
3. Seniha Begüm Şentop, İstanbul Lisesi
4. Ayhan Okçal, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi
5. Deniz Sönmez, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi
6. Abdullah Sami Koç, Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi
7. Büşra Fidanoğlu, İzmir Özel Yamanlar Fen Lisesi
8. Ilgın Yaren Demirkesen, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi
9. Yiğit Korkmaz, İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi
10. Berat Mert Albaba, Ankara Fen Lisesi