Pendik Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin Tübitak 4006 Bilim Fuarı kapsamında hazırladıkları projeler ve icatlar ziyaretçilerden tam not aldı.
Okul müdürü Ahmet Sarı, açılış konuşmasında şunları dile getirdi:
Okulumuz, merkezi okul olmamasına rağmen değişen ve gelişen çehresiyle, projeleriyle, yapılan fuarlar, konferanslar, yazar buluşmaları ve sosyal aktivitelerle başarı çıtasını her geçen gün yükseltmektedir. Teog başarısı da her geçen seneye oranla artmaktadır. 25 proje sınırı olmasına rağmen 67 proje hazırlandığını bu projelerde yaklaşık 90 öğrencinin de görev aldığını söyledi. Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı ve velilerimizin de çok büyük emek verdikleri bu fuar ülkemize ve milletimize hayırlı olsun dedi.

Değişen dünya düzenine ayak uydurabilmek için araştırmak geliştirmek ve üretmenin şart olduğunu söyleyen Ahmet Sarı , 2023 vizyonu ve hedeflerine katkıda bulunmak için yoğun gayret sarf etmemiz gerektiğini ifade etti. Dayanışma ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. Bizler bir fabrikanın çarkları hükmündeyiz. Bu çarkların küçüğüne büyüğüne bakılmaz ve bakılmamalı dedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi burada önemli olan ‘avara kasnak’ olmamaktır.

Projede görev alan danışman öğretmenler , öğrenciler ve proje koordinatörü Selçuk Tütak’a teşekkür eden Ahmet Sarı, inşaallah ülkemizde daha nice Aziz Sancarlar, Fatihler yetişecektir. Fuarımız herkese hayırlı olsun diyerek konuşmasına son verdi.