KREŞ ÖĞRENCİLERİNE ORYANTİRİNG EĞİTİMİ

 

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü'ne bağlı Merkez, Atalar Şube, Begüm Yavuz, Uğur Mumcu, Gümüşpınar, Soğanlık Yeni Mahalle, Hürriyet, Cumhuriyet 1 ve Cumhuriyet 2, Kordonboyu, Soğanlık Orta Mahalle Kreşlerindeki 5-6 yaş grubu öğrencileri hazırlanan proje kapsamında oryantiring (yön bulma) eğitimi eğitmen Fidan Acar tarafından verilmeye başlandı.

 

Eğitim sonrası Soğanlık Yeni Mahalle Kreşindeki öğrenciler kreş bahçesinde ellerindeki haritalar yardımıyla hedefleri bulmaya çalıştılar. Etkinliğe Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar katıldı.

 

Kreş Müdürü Enif Yavuz Dipşar bu sporun, özellikle büyükşehirde büyüyen çocukların doğayla tanışmasını sağladığı için çok önemli olduğunu vurguladı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay "Oryantiring bireyin kendine güvenini ve inancını besleyip büyütür. Çocuklar kendi kararlarının sorumluluğunu alırlar. Ormanlık bir alanda başarılı bir harita okumanın çocukta bıraktığı duygu “gerçekten” başardığıdır." diyerek sözlerini tamamladı ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına öğrencileri tebrik etti.

Kartal Belediye Başkanı Op. Altınok Öz, oryantiring eğitiminin çocuklar için hem kavramsal hem fiziksel faydalarına değinerek öğrencilerin farklı spor dallarıyla tanışmalarını, buluşmalarını sağlayacaklarını iletti. Ayrıca kardiovasküler dayanıklılık ve genel kondisyonun arazide hızla ilerlemenin olumlu yan etkileri olduğunu vurguladı.

 

Çocuklar etkinlikte hep birlikte keyifli dakikalar geçirerek arkadaşlarına alkışlarıyla eşlik ettiler.