İhlas Koleji öğretmenleri tarafından hazırlanan “Aynı Akışta Farklı Dokunuşlar” isimli resim sergisi Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde açıldı.

İki gün boyunca sanat severlerin beğenisine sunulacak olan serginin açılışına Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcıları Efrahim Yeşil ve Özcan Ay İle İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol, sanatın ve öğrencinin aynı ortamda birleştirilmesinin önemli olduğuna değindi. “Sanatın öğrencinin yetişmesinde en az akademik dersler kadar önemlidir.”diyen Demirkol, öğrencilerin sanatsal yeteneklerinin arttırılmasının öğretmenlerin görevi olduğunu vurguladı.

Demirkol’dan sonra konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu’da İhlas Koleji’nin yapmış olduğu bu etkinlikler ve organizasyonlar sayesinde bölgeye artı değerler kattığını ifade etti. İhlas Koleji’nin sanat dalında da yapmış olduğu faaliyetlerin takdire değer olduğunu söyleyen Hacıoğlu, serginin hazırlanmasında emeği geçen İhlas Koleji yetkililerine teşekkür etti.

Sergide düşüncelerini ifade eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, sanata değer vermekten mutlu olduklarını dile getirdi. Öğrencilerin sanata olan yatkınlıklarını en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirten Koç, okullarında da çeşitli dönemlerde öğrencilerin yaptıkları resimlerden oluşan sergiler açtıklarını söyledi.

Akademik başarının gelişimi için öğrencilerin sosyal ve sportif aktivitelere yönlendirilmesinin şart olduğunun altını çizen Koç, İhlas Koleji’ndeki öğrencilerin bu imkânlara sahip olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.