Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayrampaşa'da babası Ahmet Erdoğan'ın adını taşıyan 'Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, "Bina ve personel meselesini geride bırakıp, eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir" dedi.

"SORUN SİSTEMDE"

Öğrencilerin başarısızlığında birinci derecede sorumluluğun kendilerinde ve velilerde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "El ele vereceğiz, çocuklarımıza sahip çıkacağız. Şayet Fen Bilimlerinde, Sağlık Bilimlerinde , Sosyal Bilimlerde, bunların eğitim ve uygulamalarına yönelik alanlarda, dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almıyorsak, sorun sistemde demektir. En başta da eğitim sisteminde demektir" dedi.

EĞİTİMİN İÇERİĞİNE YOĞUNLAŞMA ZAMANI GELDİ

Yeni dönemi, eğitimin müfredatı, içeriği, kalitesi ve mantalitesi konusunda reform dönemi olarak ilan ettiklerini söyleyen Erdoğan, " Ona göre çalışıyoruz,. Eğitim öğretim meselesini çözmeden diğer meseleleri çözemeyeceğimiz konusunda hemfikir olduğumuza göre, işe buradan başlamak zorundayız. Bina ve personel meselesini geride bırakıp, eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir. Darbe girişimlerinin, terör örgütlerinin pervasız saldırılarının, bölgesel ve küresel nice tuzakların üstesinden gelen Türkiye'nin bu meseleyi çözeceğine de yürekten inanıyorum" diye konuştu.

EĞİTİMİN KALİTESİNDEN MEMNUN DEĞİLİM

Eğitimde bugüne kadar güzel binalar yaptıklarını, 100 binlerce öğretmen atadıklarını, okulları bilgisayarlarla, sınıfları akıllı tahtalarla , öğrencileri ve ögretmenleri de tablet bilgisayarlarla donattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her öğrencimizin okuluyla buluşmasını sağlamaya çalıştık. Fiziki sorunları çözmeyi başardık. Ama zihinleri aynı düzeyde güçlendiremedik. Okullarımızdaki eğitimin içeriğini, kalitesinden, daha da önemlisi mantalitesinden memnun değilim. İmam hatip Ortaokul ve liselerimiz konusunda da ihtiyaçlarımız var. Bunları da gidermemiz gerekiyor. Tabela tabi asmakla, o tabelanın murat ettiği neticeler elde edilemiyor. Bunun için hep birlikte çok daha fazla çalışacağız. Öğretmeninden öğrencisine ve velisine kadar eğitimin tüm tarafları olarak, kafa ve gönül birliği içerisinde gayret göstermeliyiz" şeklinde konuştu.



"BABAMIN HİKAYESİ TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"


Babasının okula adının verilmesinden dolayı herkesi şükran duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Rahmetli babamın hikayesi aslında bu ülkenin geçmişindeki ve bugünündeki milyonlarca asil yürekli babanın hikayesidir"dedi.

Erdoğan, " Rize'de doğan, nafakasını temin için 15 yaşında Zonguldak'a, 17 yaşında İstanbul'a gelen rahmetli babam, emekli olana kadar, bugünkü adıyla Denizcilik İşletmeleri, ama o gün Şirket-i Hayriye olan vapurlarda çalışmış, daha sonra da kaptanlık seviyesine yükselmiş bir insandı. Rahmetli babamın sofrası tüm hemşehrilerimize dostlarımıza açıktı. Çok disiplinli bir o kadar da vicdanlı bir insan olan Kaptan Ahmet Erdoğan babacığım, şuanda burada olup, isminin böyle bir okula verildiğini görseydi, inanın bana, gözlerinden sevincini okur, hatta gözyaşlarının gözyaşlarından sakallarına doğru süzüldüğünü hep birlikte görürdük" diye konuştu.

Milletin önüne kesmeye çalışanlara müsaade etmediklerini, onlarla mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Bu mücadele, Kaptan Ahmet Erdoğan'ın oğlu, Kasımpaşa'da büyüyen, İmam Hatip Lisesinde okuyan, ardından Eyüp Lisesini bitiren, İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitiren, imanından, milletinden, ailesinden başka birşeyi olmayan Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yolunu açan mücadeledir" dedi.

"EN BÜYÜK ŞEREF BELGEMDİR"

"Kaptan Ahmet Erdoğan'ın 85 yıllık ömrünü, emeği, onuru, ailesi için çalışarak aynı zamanda dimdik yaşayarak geçirmiş olması, benim en büyük şeref belgemdir" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Babam hiçbir zaman eğilmemiştir. Hep dik durmuştur. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdir. Kaptan Ahmet Erdoğan'ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi, aslında Türkiye'nin hikayesidir. Bu ülkede kimsenin imtiyazlı olmadığının, çalışması, gayret etmesi, mücadele etmesi, milletiyle gönül bağı kurması halinde, tüm kapıların herkese açık olduğunun ispatı, işte burada karşımızdadır"şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninin ardından okulu gezdi.