Düzenli bir cinsel yaşam ve seks hayatıyla stresten kurtulabileceğinizi, genç ve güzel kalabileceğinizi, bağışıklık sisteminizi güçlendirebileceğinizi, samimiyeti ve kendine güveni geliştirebileceğinizi biliyor musunuz?  İşte seksin bilinen ve bilinmeyen yararları...

MİGREN:
Yapılan araştırmalar düzenli seks hayatına sahip olanların daha az migren ağrısı çektiğini ortaya koydu.

ÖMRÜ UZATIYOR:
Bristol Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada haftada iki kez düzenli seks yapanların yapmayanlara oranla yüzde 50 daha uzun yaşadığını ortaya koydu. Uzmanlar seks yapanların yaşıtlarına oranla daha genç göründüğünü de belirledi.

KALP KRİZİ: Belfast Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre haftada üç kez seks yapmak kalp krizi ve felç geçirme riskini yüzde 45 oranında azaltıyor.

KANSER: Bristol Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada haftada iki kez seks yapan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin yüzde 30 daha az olduğu ortaya çıktı. Fransa’da yapılan bir başka araştırmaya göre düzenli seks hayatına sahip kadınların göğüs kanserine yakalanma riski yüzde 50 daha az.

GENÇLEŞTİRİYOR: Cambridge Üniversitesi uzmanlarının 3 bin 500 kadın ve erkek üzerinde yaptığı araştırmada haftada üç kez seks yapan kadın ve erkeklerin yaşlarına göre 8 yaş daha genç göründüğü belirlendi.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR:
ABD’li bilim adamlarının yaptığı araştırmada düzenli sekse sahip insanların gribe yakalanma riskinin yüzde 30 daha az olduğu ortaya çıktı.

DİYABET:
Amerikan Tıp Kurumu’nun yayınladığı araştırmaya göre seks diyabete yakalanma riskini yüzde 27 oranında azaltıyor.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR: İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmada düzenli seks hayatına sahip kadınların daha güçlü kemiklere sahip olduğu belirlendi.