Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal al-Makdad, ABD'nin Suriye'ye bir operasyon düzenlemesi halinde Şam'ın sadece İsrail'i değil, bu saldırıya destek vermeleri halinde Ürdün ve Türkiye'yi de vuracağını söyledi.

Wall Street Journal’ın Şam’da bulunan muhabiri Sam Dagher’ın imzasıyla yayınlanan haberde, Makdad, "Amerikalı yetkililerin akılcı davranacağını, adaletin sesini dinleyerek, provakatif hareketlerde bulunmayacakları umuyoruz. Biz Amerikan halkını seviyoruz. Arap asıllı birçok Amerikalı var, bunların bir kısmı da Suriyeli. Biz ABD'yle savaş istemiyoruz" dedi.

"Savaş bir kere başladı mı olacakları kimse kontrol edemez. Suriye'ye yönelik herhangi bir saldırının bölgenin tamamında ve hatta ötesinde kesinlikle kaosa neden olacağına inanıyoruz" diyen Faysal al-Makdad, Şam’ın böyle bir durumda sadece İsrail ’e karşı saldırıda bulunmayacağını, Amerika liderliğindeki operasyona dâhil olmaları halinde Suriye’nin, komşuları Ürdün ve Türkiye’ye karşı saldırıda bulunabileceğini belirtti. Al-Makdad, “ABD’nin bölgedeki en önemli müttefiki olan Ürdün ve Türkiye’nin operasyona katılmaları noktasında iki kere düşünmesi gerekir” dedi.

Mikdat, operasyonun El Kaide yanlısı isyancı grupları güçlendireceğini söyleyerek Kongre'nin saldırı için yeşil ışık yakmasının Suriye halkı, Amerikan halkı ve bölgedeki herkes için bir trajedi olacağını söyledi.