Aydınses Gazetesi yazarlarından Aziz Cem'in Polonya'da eğitimine devam ettiği Kazimierz Wielki Üniversitesi, yazın gelmesiyle birlikte tüm Avrupa Ülkelerinden gelen öğrencileri buluşturan bir şenlik düzenledi.

Şenlik, bir haçlı askerinin çok gürültülü birkaç top atışıyla başlayıp, Bydgoszcz kentinde, Stare Miasto'dan(Eski şehir merkezi) başlayıp Camerimage Film Festivalinin yapıldığı büyük Opera Nova binasından ve Jagiellionska caddesinden geçerek Bydgoszcz şehrinin sokaklarında devam etti.

Bando takımı ve birçok Tv kanalının kameralarıyla birlikte, her ülkeden insanların ve Polonyalıların oluşturduğu kalabalık grup tekrar Stare Miasto'ya dönerken grubun en önünde Türk bayrağıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin Temsilcisi olarak Aziz Cem yürüdü. 



Aziz Cem bu anlamlı şenliği AydınSes'e şöyle anlattı:

 "Benim için çok anlamlı bir gün oldu, Türk bayrağını en önde gururla taşıdım. Çevreden de büyük bir ilgi vardı. Hatta yürüyüş sırasında Türkiye'den gelen bir öğretim üyesi tutup alnımdan öptü. İlk başta ne olduğunu anlamadım ama sonra "Helal olsun sana" deyip esneme vurunca Türk olduğunu anladım."



Bunun dışında, yine üniversite çapında düzenlenen, gazetemiz yazarı Aziz Cem'inde fotoğraflarıyla katıldığı fotoğraf yarışmasına katılanların resimleri, şehir meydanında sergilendi ve oylandı. 

aSes Özel