Müzik kariyerine Amerika’da devam eden ve müzik otoriterleri tarafından “kemanın genç divası” olarak adlandırılan Burcu Göker, Türkiye turnesi kapsamında bir ay içerisinde 12 konser verecek.

Turne çerçevesinde Türkiye’nin farklı şehirlerinde toplam 11 klasik müzik konseri verecek Göker’e piyanoda eşi Eric Jenkins eşlik edecek. Florida Devlet Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam eden başarılı sanatçı bugüne kadar Carnegie Hall gibi önemli müzik salonlarında konser vermiş bir isim. Amerika’da çeşitli başarı ödüllerinin de sahibi Göker, ilk konserini 4 Mayıs’ta İzmir Karşıyaka Opera binasında verecek.

Keman’da ustalığı kadar besteleri ile de çok yönlü bir sanatçı olduğunu gösteren Göker’in keman solistliğinin yanı sıra solo keman, solo piyano, yaylı sazlar altılı, orkestra, flüt-keman-piyano-çello dörtlüsü için besteleri de bulunuyor. Sanatçı, 1998 yılından bu yana 100’e yakın bestenin de sahibi.

Göker, 8 Mayıs, Trakya Üniversitesi’nde 10 Mayıs, Uludağ Üniversitesi’nde 15 Mayıs, Adnan Saygun konser salonu, 16 Mayıs, Dokuz Eylül Üniversitesi, 17 Mayıs Ege Üniversitesi, 20 Mayıs’da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde, 21 Mayıs Yıldız Teknik Üniversitesi, 24 Mayıs Bahçeşehir Üniversitesi, 26 Mayıs Işık Üniversitesi, 28 Mayıs 18 Mart Üniversitesi ile 1 Haziran’da Gazi Üniversitesi’nde konser verecek.