Mısır'da güvenlik güçlerinin, Adeviyye meydanındaki Muhammed Mursi taraftarlarına gerçek mermi ve biber gazıyla müdahale ettiği ve saldırılarda 100'den fazla kişinin öldüğü belirtiliyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Mısır'da hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde 100'den fazla kişinin öldüğünü ve 1000'in üzerinde yaralı olduğunu belirtti.

Müslüman Kardeşler sözcüsü Gahad El Haddad da, uluslararası haber ajansı Reuters'a yaptığı açıklamada ölü sayısını 70 olarak verdi. Müslüman Kardeşler sözcüsü Haddad, askerlerin hedef gözeterek ateş etitğini iddia etti.
Haberin devamı ↓reklam

Katar merkezli El Cezire televizyonu ise Adeviye meydanındaki müdahale sonrası 120 kişinin öldüğünü 4500 kişinin de yaralandığını ileri sürdü.

KÖPRÜDE ÇATIŞMA


El Cezire televizyonu, Mursi taraftarı göstericilerin 6 Ekim Köprüsü'nü kapatmak istediği sırada güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini duyurdu. Göstericiler taş ve molotof kokteyli atarken, polisin biber gazı kullandığı ve ateş açtığı ileri sürüldü.

Mısır resmi haber ajansı MENA ise, güvenlik güçlerinin ateşli silahlar kullanmadığını, olaylara sadece gaz bombasıyla müdahale ettiğini duyurdu.

Çatışmalarda 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığ belirtildi.

İÇİŞLERİ'NDEN UYARI
Çatışmalar sürerken Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan da bir uyarı geldi. Mısır İçişleri Bakanı, Adeviye meydanındaki gösterilere yakında "yasal yollarla" son verileceğini söyledi.

Uluslararası haber ajansları İskenderiye kentindeki çatışmalarda da 7 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.