Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail'in düzenlediği saldırıda, Gazze sahilinde yaşları dokuz ila 12 arasında değişen dört çocuğun hayatını kaybettiğini, olayda yaralananların da olduğunu belirtti.

Uluslararası haber ajansları, aynı aileden olan çocukların İsrail donanması tarafından vurulduğunu bildirdi.

İSRAİL: HEDEF HAMAS'TI
İsrail ordusu yaptığı açıklamada, söz konusu sivil can kayıplarına kasten neden olunmadığını belirti. "Trajik" olarak nitelenen olayın araştırıldığı belirtilen açıklamada, "İlk belirlemeler, saldırının hedefinde Hamas mensubu teröristlerin olduğunu işaret ediyor" denildi.

CAN KAYBI 226’YA ÇIKTI
Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin El Atatra bölgesinde düzenlediği saldırıda bir Filistinli’nin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısında sabah namazına gidenleri hedef aldığına dikkati çeken Kudra, "Saldırıda yaşlı bir Filistinli öldü, üç kişi yaralandı" dedi.

Kudra ayrıca, dün Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlenen saldırılarda yaralanan yaşlı bir Filistinli kadının da hayatını kaybettiğini dile getirdi.

Kudra, son saldırılarla İsrail'in Gazze'ye operasyon başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 226'ya, yaralananların ise bin 673'e çıktığını bildirdi.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da İsrailliler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlattığını duyurmuştu.