İsrail ordusu, Gazze'ye "Karşı Koyan Uçurum" isimli askeri operasyon başlattı. Yedek askerleri de çağıran İsrail'in gece boyunce hava, kara ve denizden düzenlendiği saldırılarda 22 Filistinli yaralandı.

ORDU SÖZCÜSÜ TWİTTER'DAN DUYURDU
İsrail ordu sözcüsü Avihai Aderaa, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, ülkenin güneyine füze atılmaya devam edilmesine karşılık, Hamas Hareketi'nin güçlerine ve çıkarlarına yönelik "Karşı Koyan Uçurum" isimli askeri operasyon başlattı" ifadelerini kullandı.
Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de, daha önce "İşgalciler, İzzeddin el-Kassam Tugaylarına yönelik suikastların bedelini ödeyecek." demişti.

İSRAİL YEDEK ASKERLERİ ÇAĞIRDI
İsrail Ordusu'ndan başka bir yetkili ise 1500'e yakın yedek askerin tedbir amaçlı göreve çağrıldığını açıkladı.
İsrail ordusu, Filistinlilere yönelik düzenleyeceği askeri operasyonlarına isimler veriyor. Son olarak 2012 yılında Gazze'ye düzenlediği askeri operasyona "Bulut Sütunu" ismini vermişti.

İSRAİL HÜKÜMETİ MESAJ GÖNDERMİŞTİ
İsrail hükümeti, cuma günü Gazze'deki Hamas liderlerine "üçüncü taraf" aracılığıyla roket saldırılarını durdurmamaları halinde İsrail'in askeri anlamda cevap vermek zorunda kalacağını içeren bir mesaj göndermişti.

"GÜNEY DURULANA KADAR GÜÇ KULLANACAĞIZ"
Bunun üzerine Aderaa, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından aynı gün yaptığı açıklamada, "Umarız Hamas açık mesajımızı anlar. Olayların tırmanmasını istemiyoruz. "Bulut Sütunu" operasyonunun ardından bölgede sakinlik hakimdi ancak olaylar tırmanırsa İsrail'in güneyi durulana kadar güç kullanacağız." ifadelerini kullanmıştı.

ORDUYA GENİŞ YETKİLER
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.
Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 650'ye yakın kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye hava saldırıları başlatmıştı.

22 FİLİSTİNLİ YARALANDI
İsrail'in, Gazze'nin farklı bölgelerine bu gece boyunca hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 22 kişi yaralanmıştı.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze'nin güneyindeki Refah kenti yakınlarına 20 füze atıldı.
İsrail saldırılarının bölgedeki onlarca ev ile tarım arazilerinde hasara neden olduğu kaydedildi.

İSRAİL'E 33 ROKET
Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise gece yarısından bu yana Gazze'den İsrail'in güneyine 33 roket atıldığı belirtildi.
İsrail Ordusu sözcüsü Peter Lerner, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, gece yarısından itibaren Gazze'den İsrail'in güneyine 33 roket ve havan mermisinin atıldığını ifade etti.
Lerner açıklamasında, roketlerin hangi bölgelere düştüğü, ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi.
Son 24 saatte İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 7'si İzzettin el-Kassam Tugayları mensubu olmak üzere 9 Filistinli öldü, çok sayıda Filistinli yaralandı.

ABD'DEN İSRAİL'E DESTEK
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, "İsrail'e yönelik devam eden roket atışlarını kuvvetle kınıyoruz. Ayrıca İsrail'in bu saldırılara karşı kendini savunma hakkını destekliyoruz" dedi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin hafta sonunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını bildiren Psaki, görüşmede Kerry'nin öncelikle, iki taraf arasında artan gerilimden duydukları kaygıyı yinelediğini belirtti.
Psaki, Kerry'nin, iki tarafa da yaptığı gibi Netanyahu'ya da itidalli davranma ve durumu daha da istikrarsızlaştıracak adımlar atmaktan kaçınma çağrısında bulunduğunu kaydetti.
Bölgede tansiyon üç Yahudi yerleşimcinin cesetlerinin bulunmasını takiben Filistinli bir gencin kaçırılması ve öldürülmesinden sonra yeniden yükseldi.
İsrail polisi pazartesi akşam saatlerinde Filistinli gencin öldürülmesiyle ilgili üç şüphelinin suçlarını itiraf ettiğini duyurmuştu."Karşı Koyan Uçurum" isimli askeri operasyon başlattı. Yedek askerleri de çağıran İsrail'in gece boyunce hava, kara ve denizden düzenlendiği saldırılarda 22 Filistinli yaralandı.

ORDU SÖZCÜSÜ TWİTTER'DAN DUYURDU
İsrail ordu sözcüsü Avihai Aderaa, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, ülkenin güneyine füze atılmaya devam edilmesine karşılık, Hamas Hareketi'nin güçlerine ve çıkarlarına yönelik "Karşı Koyan Uçurum" isimli askeri operasyon başlattı" ifadelerini kullandı.