Tayvan'da Claire Lin isimli kadın, intiharı sırasında sürekli Facebook'ta yazıştı. Bu şekilde intiharın tüm safhaları ortaya çıktı. Her tarafı kapatarak mangal kömürünün dumanıyla intihar eden kadın, "Şu an odaya dumanlar doluyor. Ölüyorum ama Facebook'tan kopamıyorum" diye mesaj yazmış.

ÖLMEDEN ÖNCE 9 KİŞİYLE YAZIŞTI

Polis yetkilisi Hsieh Ku-ming, aile mensuplarının bildirmesiyle kadının odada ölü bulunduğunu bildirdi. Taipei'deki polisin, ölen kadının Facebook kayıtlarını incelemesinde, kadının ölmeden önce intharıyla ilgili olarak 9 arkadaşıyla yazıştığı belirlendi.

Kadın, intihar öncesinde fotoğraflar da göndermiş. Fotoğraflardan birinde kadın, yanan mangalın yanında duruyor, diğerinde ise oda dumanlarla kaplı.

Polisin açıkladığı yazışmalarda Chung Hsin isimli arkadaşı, Lin'e, "Pencereyi aç. Mangalı söndür. Sana yalvarıyorum" diyor. Lin de buna, "Dumanlar boğucu olmaya başladı. Gözlerim sulandı. Artık bana yazma" diye karşılık veriyor.

"ÖLÜRKEN BİLE FACEBOOK'U SEVİYORUM"

Kadının Çince yazdığı son mesajı ise şöyle: "Artık çok geç. Odam dumanlarla doldu. Az önce odamın bir fotoğrafını gönderdim. Ölürken bile Facebook'u seviyorum. Facebook zehir gibi olmalı. Ha ha." Kadının daha önceki yazışmaları intiharın bir aşk meselesi yüzünden gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor.

Tayvanlı kadının yazıştığı arkadaşlarından hiçbirinin olayı polise bildirmemesi şaşırtıcı bulundu. Bildirilmiş olması halinde kadının ölümden kurtarılabileceği ifade edildi.