Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'de yayın yapan CBS News kanalına bir röportaj verdi. Çok uzun bir süre sonra ilk kez bir Amerikan kanalına konuşan Esad, ''Kendi halkım üzerinde kimyasal silah kullandığıma dair en ufak bir kanıt yok'' dedi.

Beşar Esad: "Kendi halkım üzerinde kimyasal silah kullandığıma dair en ufak bir kanıt yok" dedi. "Pişmanlık duyuyor musunuz? sorusuna ise, "Elbette duyuyorum" şeklinde cevap verdi.

"KİMYASAL SALDIRININ BENİMLE BİR İLGİSİ YOK"

Kanalın deneyimli isimlerinden Charlie Rose'a konuşan Esad, 21 Ağustos'ta Şam yakınlarında düzenlenen kimyasal silah saldırısının "kendisiyle en ufak bir ilgisi olmadığını" söyledi ancak kitle imha silahlarına erişimi olup olmadığını açıklamadı.

"SORUMLULUĞUNUN BİR KISMINI KABUL EDİYOR"

CBS This Morning sunucusu Rose, "Face the Nation" programına yaptığı açıklamalarında, "Esad sorumluluğun bir kısmını kabul ediyor" dedi ve şöyle devam etti:

"ELBETTE PİŞMANLIK DUYUYORUM"

"Ona şu soruyu sordum: 'Hiç pişmanlık duyuyor musunuz?' O da şöyle cevap verdi, 'Elbette duyuyorum'. Ama bu pek yürekten söylenmiş bir laf gibi gelmedi. Bir ülkenin lideri olan herkesin vatandaşlarının başına gelenlerden dolayı kendini korkunç hissettiğinde söyleyeceği gibi sakin bir ifadeyle söyledi.

ÇATIŞMALARDA DENGE DEĞİŞEBİLİR KAYGISI

Esad ayrıca Suriye'ye yönelik herhangi bir saldırıda kendisinin safında yer alanların misillemeyle karşılaşacağını belirterek, olası bir saldırının ordusunu zayıflatacağından ve ülkedeki çatışmalarda dengeyi değiştireceğinden ötürü kaygılı olduğunu da sözlerine ekledi.