Türk öğretmen Yılmaz, depremin yaklaşık bir dakika sürdüğünü belirterek, "Banda Ace şehrinde herhangi bir yıkım olmadığını" söyledi.

Banda Ave, Endonezya'nın kıyı şehri olduğu için "insanların panik halinde tsunami endişesi yaşadığını" ifade eden Yılmaz, insanların şehri terk etmek için havaalanına doğru gitmeye çalıştığını kaydetti. Banda Açe'de yaklaşık 20 Türk ailenin bulunduğunu belirten Yılmaz, irtibata geçtiği Türk vatandaşlarının sıkıntı yaşamadığını söyledi.

'DEVLET UYARI YAPMADI'


Endonezya devletinin depremden sonra herhangi bir uyarı yapmadığını da anlatan Yılmaz, bilgi olmadığı için insanların tereddütte kaldığını kaydetti.

Yılmaz, bazı yerlerde elektrik kesintisi olduğunu ve internet imkanı da bulunmadığını belirtti. Öte yandan, bir Türk yurdunun görevlisi Süleyman Almuddin, civarda depremin meydana getirdiği herhangi bir tahribat bulunmadığını, ancak tsunami tehlikesi nedeniyle tedbir amaçlı olarak yurtta kalan öğrencilerin ailelerinin yanına gönderildiklerini söyledi.

'8.7’LİK DEPREMDE YARALANAN TÜRK YOK'


Türkiye’nin Jakarta Büyükelçiliği’nin 2. Katibi Fırat Sırma, Endonezya’daki 8.7 büyüklüğündeki depremde ilk bilgilere göre yaralanan ya da ölen Türk vatandaşınının bulunmadığını söyledi.

Türkiye’nin Jakarta Büyükelçiliği’nde 2. Katip olarak görev yapan Fırat Sırma, Bande Ace açıklarında meydana gelen 8.7 büyüklüğündeki depremle ilgili NTV’ye açıklamalarda bulundu.

'DEPREMİ HİSSETMEDİK'


Fırat Sırma, şunları söyledi: "Aslında biz Jakarta’da depremi hissetmedik. Ancak Ace’deki vatandaşlarımız hissetmişler. Yaralanan veya hayatını kaybeden vatandaşımız bulunmuyor.

Endonezya’daki Deprem Ajansı’nın verdiği bilgilere göre; 8.5 şiddetinde 10 kilometre derinlikte, 500 kilometre uzaklıkta bir deprem gerçekleşti. Hemen tsunami alarmı verildi. Ancak şu ana kadar yıkılan bir bina haberi almadık. Vatandaşların yüksek yerlere kaçtığını öğrendik. Endonezya’nın kuzeydoğusunda Maluku bölgesinde bir depremin daha gerçekleştiğini öğrendik. Orada iki Türk okulu bulunuyor. Vatandaşlarımızla temasa geçtik, bir sıkıntı yaşanmadı.

Ulaşım konusunda bize bir sıkıntı bildirilmedi. Hava ulaşımının normal devam edebileceğini düşünüyoruz, deniz ulaşımı normalde de çok yaygın değildi. Şu anda vatandaşlarımız açısında bir sıkıntı görünmüyor.”