ABD, saldırı endişesiyle çoğunluğu Ortadoğu'da olan 21 büyükelçilik ve konsolosluğunu bir günlüğüne kapattı. Bu ülkelerde Pazar iş günü olduğu için ABD temsilcilikleri normalde bugün açık oluyordu.

Amerika Birleşik Devletleri, Cuma günü, El Kaide'den gelebilecek bir saldırı olasılığına karşı vatandaşları için dünya genelinde bir seyahat uyarısı yayımlamıştı.

Dışişleri Bakanlığı, saldırı ihtimalinin özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da güçlü olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama Cumartesi günü üst düzey güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi.

OBAMA BİLGİLENDİRİLDİ

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice'ın düzenlediği toplantıya dışişleri, savunma ve iç güvenlik bakanlarıyla FBI, CIA ve Ulusal Güvenlik Kurumu NSA'nın başkanları katıldı. Beyaz Saray'ın açıklamasında Obama'nın saldırı tehdidi ve hazırlık durumu konusunda bilgilendirildiği belirtildi.

Büyükelçiliklerin Pazar günü kapalı olacağına ilişkin karar Perşembe günü açıklanmıştı. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında temsilciliklerin başka günler de kapalı kalabileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın yayımladığı seyahat uyarısının El Kaide liderleri arasındaki elektronik haberleşmeden elde edilen bilgilere dayandığı öne sürülüyor.

Açıklamada, uyarının Ağustos sonuna kadar geçerli olduğu belirtilmiş ve "Mevcut istihbarat, El Kaide ve bağlantılı örgütlerin, bölgede ve dışında terörist saldırılar planlama devam ettiğini ve Ağustos sonuna kadar saldırı düzenlemeye odaklanabileceklerini gösteriyor" denilmişti.

Uyarıda "teröristlerin toplu taşıma sistemleri ve diğer turistik altyapıyı hedef alabilecekleri" kaydedildi.