İngiltere'nin başkenti Londra'nın simgeleri, Paris'te geçen hafta saldırılarda öldürülenleri anmak için Fransız ulusal bayrağının renklerine büründü.

Fransa'nın başkenti Paris'te terör saldırılarında yaşamlarını yitirenlere saygı ve terörü lanetlemek için başkent Londra'da şehrin simgeleri haline gelen ünlü meydan ve köprüler Fransız bayrağının renkleriyle boyandı.

Londra'nın en büyük meydanı Trafalgar Meydanı'ndaki Ulusal Resim Galeri'nin duvarlarına projetörlerle Fransız bayrağının renkleri yansıtılırken, meydandaki havuzların fıskiyelerinden kırmızı, beyaz ve mavi renkte ışıklandırılmalar konuldu.

1805 yılında Fransa ile İngiltere arasındaki deniz savaşı Trafalgar'ın adının verildiği meydanda bulunan İngiliz Amiral Nelson'un anıtının karşısındaki Fransa bayrağının projektörlerle yansıtılması da ilginç görüntüler oluşturdu.

"İNGİLİZ FRANSIZ BİR ARADAYIZ"

Trafalgar Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi de Charlie Hebdo mizah dergisine yapılan protestoyu kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenleri andı. Çoğunluğu Fransız ve İngilizlerden oluşan protestocular meydanda aşırıcılığa ve terörizme karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Fransız milli marşını okuyanlar "Charlie Hebdo" yazılı pankartlar taşıdı.

Meydana birlik mesajı vermeye gelenlerden Lauren isimli Fransız genç kız, ülkesinde yaşananlardan üzüntü duyduğunu söyleyerek "Yabancı bir ülkede yaşasak da Fransız halkına desteğimi göstermek için buradayım" diye konuştu.

Meydana Fransızlara destek vermek için gelen çok sayıda İngiliz de vardı. İngiliz bayrağıyla protestoya gelen Terry, teröristlere karşı bir arada olduklarını göstermek için burada olduğunu söyleyerek, "Bir arada, birlik içinde olmalıyız. Bu ülkede askerlerin kafasını kestiler. Buna daha fazla katlanamayız. Artık buna bir dur demeliyiz" diye konuştu.

Protestoya katılanlardan İngiliz Sophie ise Fransa'da olanlardan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "İnsanlar birbirini öldürüyor hem de sokağın ortasında. Bunlar gerçekten çok kötü olaylar. Demokrasi ve ifade özgürlüğü için birlik içinde olmamız gerekir. Ben de bir sanatçıyım ve sanırım hepimizin kendini ifade etme özgürlüğü olmalı" diye konuştu.

Protestocular daha sonra saldırıda hayatını kaybedenler için mum yaktı ve meydanın ortasında oluşturulan anma yerine çiçek bıraktılar.