İSVEÇ'in Göteborg şehrinde çok sayıda Türk'ün oturduğu Hissingen semtinde Biskopgaarden'de Türkler'e ait restorana yapılan silahlı saldırıda 20-25 yaşlarında iki kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.
'ya bilgi veren bir Türk, yaralılar arasında Kemal Erdoğdu ile Burak Erdal adındaki iki Türk'ün de bulunduğunu ve ameliyata alındıklarını belirtirken şöyle dedi:
"Burak Erdal kalçasından, Kemal Erdoğdu sırtından, karnından ve kolundan yaralanmış. Restoranın bir süredir Osman Can tarafından çalıştırılıyordu. İki kişi ağır yaralı, onların Arnavut asıllı oldukları ve durumlarının ağır olduğu söyleniyor. Kapıda vurulan çocuk DJ olarak restoranda bazı günler çalışıyor. Dün de müzik arasında yemek yemiş ve dışarı sigara içmeye çıkmış. O sırada içeri giren saldırganlar otomatik silahlarla taramaya başlamışlar. Ellerini havaya kaldıran Arap asıllı bir göçmenin eli kopmuş."
Restonanın asıl sahiplerinin Remziye Sadik ve Cemal Agit adında iki Türk olduğu ve saldırının muhtemelen alacak-verecek hesabı yüzünden gerçekleştirilmiş olabileceği iddia ediliyor. 2'si ağır olan yaralıların hayati tehlikeyi atlattıkları ancak durumun değişebileceği ve ölü sayısının artabileceği belirtiliyor. Emniyet Müdürlüğünden Henrik Stenner, Vaarvaederstorget alışveriş merkezindeki restoranda bulunanların Barcelona-Manchester City maçını izlerken saldırıya uğradıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Saat 22.33'de aldığımız alarm üzerine olay yerine çok sayıda Ambulans ve polis gönderdik. Bütün gece otomatik silahlı saldırganları aradık. Görgü tanıklarına göre bir arabayla kaçan saldırganlar maske ve polis yeleği taşıyorlardı. Olayla ilgili olarak çok sayıda kişinin ifadesine başvuruyoruz. Saldırının kimler tarafından ve neden yapıldığını ortaya ırmak için çok sayıda polis görevlendirildi." 
Saldırının 7 Martta Uddevalla'da 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilişkili olabileceği yorumları yapıldı.