IŞİD, Musul'un güneydoğusunda Irak ordusuyla Peşmerge'nin kontrolündeki El-Guvir bölgesine düzenlediği operasyonun görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

IŞİD, El Guvir bölgesine düzenlenen baskın sırasında 11'i peşmerge üyesi 2'si Irak askeri olmak üzere toplam 13 kişinin öldürüldüğünü duyurarak baskına ait olduğunu ileri sürdüğü görüntüleri paylaştı. Görüntülerde, Peşmerge mevzileri IŞİD'e ait insansız hava aracı (İHA)'yla tespit ediliyor. Peşmerge mevzilerine saldırıya geçmeden önce bir odada toplanan 50'den fazla savaşçıyı komuta eden kişi savaşçılara hitap ediyor. Hitap sırasında komutan savaşçılara IŞİD’in ilkelerini anlatıyor ve savaş sırasında dayanışma içerisinde olmalarını istiyor.

Görüntülerin devamında IŞİD, Peşmerge mevzilerini ABD yapımı top ateşiyle ve havan toplarıyla vurmaya başlıyor. Bombaların hedefi olan Peşmerge mevzilerinden dumanlar yükseliyor. IŞİD militanları başta duçka destekli pikap araçları olmak üzere çok sayıda zırhlı askeri araç kullanarak El Guvir bölgesine ilerlemeye başlıyor. Çatışmalarda rütbeli bir Peşmerge komutanı ile çok sayıda asker hayatını kaybediyor.

Görüntülerin son kısmında IŞİD militanları, IKBY başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP)'nin binasını basıyor. El Guvir'i ele geçiren militanlar Irak ve Kürt bayrağlarını indiriyor yerine IŞİD bayrağını asıyor.

ARADIĞINIZ ADAMI AZ ÖNCE ÖLDÜRDÜK

Paylaşılan görüntülerde kan donduran bir detay ise öldürülen bir Peşmerge üyesinin telefonuna gelen aramaya bir IŞİD militanı cevap veriyor ve telefonun ucundaki arayan kişiye, 'Aradığınız adamı az önce öldürdük ve cenazesini cadde kenarına bıraktık hadi siz de taziye merasimine başlayın' diyor.