IRAK'ın batısında bulunan Anbar il merkezindeki Ramadi'de silahlı gruplar, 5 polis merkezini ele geçirdi. Polislerin silahlarına el konulurken, binalar ve zırhlı araçlar ateşe verildi.

Irak'ın batısında bulunan Anbar il merkezi Ramadi'de 2 gün önce hükümeti protesto eden gruplara güvenlik güçlerinin müdahalesinin ardından patlak veren şiddet olayları devam ediyor. Kentte 5 polis merkezini ele geçiren silahlı gruplar, polislerin silahlarına el koyup onları binalardan uzaklaştırdı. Silahlara el koyan gruplar daha sonra zırhlı araçları ateşe verdi. Silahlı grupların Felluce'de de polis noktalarını ele geçirdiği öne sürüldü.

Silahlı grupları yönlendiren Suudi Arabistan kimliği taşıyan 7 kişi Irak polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Anbar Valisi Ahmet El Dıleymi çıkan olayların ardından kontrolün sağlanması için Başbakan Nuri El Maliki'ye 'Ordu yeniden Anbar'a girsin' çağrısında bulundu.

El Cezire Operasyonlar Komutanlığı ise, Anbar'da Irak–Şam İslam Devleti Örgütü üyesi 3 kişinin yakalandığını ve mühimmat deposu ele geçirildiğini öne sürdü.

Bağdat Operasyonlar Komutanlığı da 30 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Albay Saad Maan tarafından yapılan yazılı açıklamada Bağdat ile Anbar il sınırının kesiştiği noktada birliklerin teröristlerle çatıştığını, 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.

Öte yandan video paylaşım sitelerinde Anbar'ın merkezi Ramadi'de ve Felluce ilçesinde polis ile orduya ait zırhlı araçları ele geçiren El-Kaide bayrağını taşıyarak sokaklarda dolaşan silahlı grupların görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde yüzü maskeli ve silahlı kişilerin polis ile askerleri bölgeden uzaklaştırdıktan sonra bazı araçları ateşe vermeleri yer alıyor.