Almanya’nın Başkenti Berlin’de Noel pazarına TIR’la dalarak 12 kişinin ölümüne ve 48 kişinin yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle önceki akşam gözaltına alınan Navid B. Adlı Pakistanlı şüpheli serbest bırakıldı. Federal Savcılık tarafından yapılan açıklamada, 23 yaşındaki sığınmacının suçu işlediğine dair yeterli kanıt bulunmadığını bildirildi.

Gözaltındaki tek tutuklu olan şahsın serbest bırakılmasıyla, gerçek suçlunun halen dışarıda dolaştığı yönündeki iddialar doğrulanmış oldu. Soruşturma kapsamında saldırıda kullanılan TIR’da yapılan incelemelerde, gözaltında tutulan Navid B.’ye ait herhangi bir bulguya ulaşılamadığı öğrenildi. Alman basınına yansıyan haberlere göre, TIR içerisinde kafasından vurularak öldürüldüğü anlaşılan asıl şoförü, gözaltındaki şüpheli Navid B.’nin öldürüp öldürmediğini tespiti adına yapılan kan ve saç analizlerinde, hiçbir kanıta ulaşılamadı. Şahsın ne elbisesinde ne de elinde herhangi bir iz de tespit edilemedi. Şüphelinin verdiği bilgileri kontrol eden güvenlik birimleri, şahsın verdiği tüm bilgilerin de doğru olduğunu tespit etti. Bunun üzerine şüpheli olarak gözaltına alınan sığınmacı serbest bırakıldı.

Gün içerisinde ilk olarak Die Welt gazetesi tarafından gündeme getirilen “yanlış kişinin gözaltına alındığı” yönündeki haber, Federal Başsavcı Dr. Peter Frank tarafından düzenlenen basın toplantısında, "Dün akşam gözaltına alınan şüphelinin fail ya da faillerin grubuna dahil olmaması ihtimaline hazır olmalıyız” sözleriyle teyit edilmişti.


Berlinde TIR Noel pazarına girdiBerlinde TIR Noel pazarına girdiBerlinde TIR Noel pazarına girdiBerlinde TIR Noel pazarına girdi
Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel pazarına dalan TIR insanları ezdi. En az 12 kişi yaşamını yitirdi. Saldırıyı terör örgütü IŞİD (DEAŞ) üstlendi. Berlin'deki kanlı saldırıya ilişkin bugün akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşandı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

DEAŞ benzer bir terör eylemini geçtiğimiz temmuz ayında Fransa'nın Nice kentinde gerçekleştirmişti. Bu saldırıda 86 kişi yaşamını yitirmişti. 

TIR ŞOFÖRÜNÜN YANINDAKİ ŞÜPHELİ ÖLÜ BULUNDU

Saldırının ardından TIR şoförü kaçtı, yanındaki kişi ise ölü bulundu.

Berlin'de çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların birçoğunun ağır yaralı olduğu bildirildi. Alman polisi, sürücünün TIR'ı kasıtlı olarak hızla Noel pazarındaki kalabalığın üstüne sürdüğü görüşünde. Saldırıdan kısa süre sonra, olay yerinden iki kilometre uzaklıkta Cumhurbaşkanı Sarayı Bellevue yakınlarında bir şüpheli yakalandı. Ancak saldırıyı gerçekleştiren TIR şoförü olduğu düşünülerek gözaltına alınan Pakistanlı şüpheli, suçlamaları reddetti.


YANINDAKİ POLONYALI'YI, SÜRÜCÜ MÜ ÖLDÜRDÜ?

TIR'ın Polonyalı sahibi, ölen kişinin kuzeni olduğunu, mal almak için Berlin'e gittiğini, Pazartesi öğlenden itibaren kuzeniyle telefon bağlantısı kuramadığını açıkladı. Saldırganın muhtemelen Polonyalı sürücüyü etkisiz hale getirdiği, ardından da TIR'ı pazar yerine sürdüğü düşünülüyor.

Alman basını, TIR'ın Polonyalı sahibinin, aracın şoförü ile Pazartesi saat 16.00'dan itibaren irtibatının kesildiğini açıkladığını yazmıştı.