AVRUPA Birliği Organize Suçlarla Mücadele, Kara Apra Aklama ve Yolsuzluklarla Mücadele komitesi (CRIM Komitees) AB Parlamentosuna bir rapor sundu.

Rapor, parlamentoya sunulmadan önce Alman Der Spiegel dergisinde yayınlandı. CRIM Komitees'in raporunda; Avrupa Birliği sınırları içerisinde 3 bin 600 suç örgütü olduğu belirtildi. İnsan ticareti yapan örgütlerin AB ülkelerine verdiği 25 milyar Euro zararın yanı sıra organ mafyası ile yaban hayvanları kaçakçılarının 18- 26 milyar Euro'luk vurgun gerçekleştirdikleri tahmin ediliyor. Siber suçluların verdiği zarar ise 29 milyar Euro. Komite raporunun en çarpıcı belirlemelerinden biri de AB sınırları içinde 880 bin insanın köle gibi çalıştırıldığı oldu. Bunların 270 binin cinsel istismara uğradıkları da belirtildi.
AB Sınırları içinde yolsuzluğun her geçen gün daha da yaygınlaştığı vurgulandı. Raporda alınacak önlemler de tavsiye edildi ve AB ülkeleri yargı ve polisinin sınır ötesi çalışmaları güçlendirmesi üçüncü ülke güvenlik ve yargı birimleriyle sıkı işbirliği yapılması önerildi. AB Parlamentosu'nun bu rapor ve tavsiyeleri 23 Ekim 2013'te oylayacağı belirtildi.
  İE(AÖ/İD)