Nafiz Albayrak / New York, 3 Ekim - ABD’nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen’in karargahının bulunduğu çiftliğin çevresi polis araçlarıyla sarıldı.
Amerikan ABC kanalının yerel televizyon istasyonunun haberine göre, Saylorsbug’taki çiftliğin çevresi polis araçlarıyla kuşatıldı. Eyalet polisi bir olayı araştırdıklarını söyledi; ancak, ne gerekçe ile çiftliğin çevresini sardıklarına ilişkin bir açıklama yapmadı. Çiftlikten bazı araçların çıkış yaptığı görülürken, araçların içinde kimlerin olduğu belirlenemedi.
Pennsylvania yerel medyasında çalışan bazı gazeteciler de olay yerinden paylaştıkları fotoğraflarla kampın etrafındaki polis hareketliliğini aktardılar.
Brianna Strunk adlı gazeteci, Twitter paylaşımında "polisin, içeride meydana gelen bir olayı" araştırdığını ifade etti. Nocel Walters adlı gazeteci ise "yerel halkın, polisin siyah giyimli ve silahlı bir kişiyle ilgili soruşturma yürüttüğünü" söylediğini dile getirdi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in karargahının bulunduğu çiftlikte güvenlikçi olarak çalışan bir kişi, çiftlik çevresinde silahlı birini gördü ve uyarı ateşi açtı. Olay yerine ayrıca polis de çağrıldı ve polisin olayı soruşturduğu belirtildi. Çiftliğin çevresi çok sayıda polis aracı ile kuşatılırken, bir polis helikopteri de FETÖ elebaşının karargahını havadan gözetledi.