Yetkililer, 'Doğum Turizmi' Yüzüğündeki Kadınların Long Island'da 119 Bebeği Olduğunu Söyledi. Altı kişi federal mahkemede 2.1 milyon dolarlık Medicaid'i bilking yapmakla ve Amerika Birleşik Devletleri'nde doğum yapmak isteyen hamile kadınlardan 750.000 dolar almakla suçlandı.

The New York Times'in haberine göre; Amerika Birleşik Devletleri'nin Brooklyn'deki avukatı Seth DuCharme, Long Island'da “doğum turizmi” operasyonu yürütmekle suçlanan altı kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Brooklyn'deki avukatı Seth DuCharme, Long Island'da “doğum turizmi” operasyonu yürütmekle suçlanan altı kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Facebook gönderisi, Türkiye'deki hamile kadınlara yönelik cazip bir teklifin reklamını yaptı. Türkçe "Bebeğinizin ABD'de doğup Amerikan vatandaşı olması gerektiğine inanıyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz."

Federal savcılar, kadınların her biri 7.500 ila 10.000 dolar arasındaki ödemeler karşılığında, Long Island'daki sözde bir doğum evinde ulaşım, tıbbi bakım ve kalacak yer aldığını, turist vizesi ile New York'a seyahat etmelerine ve bebekleriyle Türkiye'ye dönmelerine izin verdiğini söyledi. Amerikan vatandaşı olan.

Çarşamba günü savcılar, en az 2017'den bu yana yaklaşık 119 bebeğin Türk kadınlarına doğumunu kolaylaştıran Long Island'da "doğum turizmi" operasyonunu yürütmekle altı kişiyi suçladı.

Savcılar, doğum masraflarının hileli olarak devlete fatura edildiğini ve New York’un Medicaid programının 2,1 milyon dolardan fazla kaybetmesine neden olduğunu söyledi.


Brooklyn'deki vekil ABD avukatı Seth DuCharme, "Sanıklar doğuştan vatandaşlık arzusundan para kazandılar ve Amerikan vergi mükellefi sonuçta 2,1 milyon dolarlık banknotta sıkışıp kaldı," dedi. "Bugün mühürlenmemiş iddianame, Amerikan vatandaşlığının satılık olmadığı ve yardım programlarımızın suçluların yağmalaması için kumbara olmadığı ilkesini pekiştiriyor."

Savcılar, sanıkların hamile kadınlardan toplamda yaklaşık 750.000 dolar ödeme aldığını söyledi.

Doğum turizmi uzun süredir devam eden bir olgudur. Son yıllarda çoğunlukla Çin, Kore, Rusya, Türkiye, Mısır ve Nijerya'dan varlıklı anneleri doğuştan vatandaşlık için ABD'ye çekmiştir. Queens'teki bir doğum merkezinde üç bebeğin bıçaklanmasını içeren bir 2018 vakası, düzenlenmemiş uygulamanın risklerini ortaya çıkardı.

Bu yılın başlarında, Dışişleri Bakanlığı, vize memurlarına, hamile kadınların doğum yapmak için seyahat ettiğinden şüpheleniliyorsa ABD'yi ziyaret etmelerini engelleme yetkisi verdi. Yeni kural, doğum yapmayı ABD'yi ziyaret etmek için "kabul edilemez bir temel" olarak tanımladı.

ABD vatandaşı olan çocuklar 21 yaşını doldurduktan sonra, yeşil kart için bir ebeveyne sponsor olabilirler.

Dışişleri Bakanlığı her yıl yurt dışından binlerce bebeğin doğduğunu tahmin ediyor, ancak resmi rakamlar yok. Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi'ne göre 2018'de Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 3,8 milyon doğum gerçekleşti.

Sanıklar Çarşamba günü dolandırıcılık komplosu ve kara para aklama komplosu ile suçlandılar. Bunlardan dördü programın reklamını yapmakla ve kadınların barınma ve ulaşımını kolaylaştırmakla suçlanan Türk vatandaşı. Diğer ikisi, sahte Medicaid başvurularının dosyalanmasına yardımcı olduğundan şüphelenilen ABD vatandaşları.

Anneler suçlu değildi ve soruşturmanın hedefi değiller. Savcılar, çocukların ABD vatandaşlığını kaybetmelerinin pek olası olmadığını söyledi.

Long Island'da bir yıldan fazla süren federal soruşturma, gözetim fotoğrafları, dinlenen konuşmalar, iCloud hesapları için arama emirleri ve hatta gizli bir ajan içeriyordu.

Savcılar, programın sanık lideri İbrahim Aksakal, Mayıs 2019'da kaydedilen bir sohbette, kadınların hamilelik "bariz" hale gelmeden önce turist vizesine başvurmaları gerektiğini söyledi. O sırada, hamile bir Türk kadının eşi gibi poz veren gizli bir İç Güvenlik çalışanıyla konuşuyordu.

Savcılar, isimsiz bir komplocu gizli çalışana, kadınların 34. gebelik haftasından önce gelmeleri gerektiğini söyledi.

Soruşturma, yerel polisin, hepsi aynı adrese sahip bir grup Türk kadınının aynı zamanlarda doğum yaptığına dair bir ihbar almasıyla başladı. Araştırmacılar sonunda Long Island'da kadınların kaldığı yedi doğum evi buldu.

Ekim 2019'da vize başvurusunda bulunan hamile bir kadın, turizm için ABD'ye gittiğini ve bir Manhattan otelinde kalacağını söyledi. Gerçekte savcılara göre, Long Island'daki West Babylon'da bir evde kaldı. Nisan ayında, çocuğu adına bir Amerikan pasaportu başvurusu yapıldıktan sonra ABD'den ayrıldı.