Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanıkları arasında olduğu, Devrimci Karargah ana davası bugün görülecek.

Devrimci Karargah ana davası ilk duruşmasında, birinci dava ile birleştirilmişti.

14'ü tutuklu olmak üzere 22 sanık, silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanıyor.

Davanın sanıkları arasında, örgütün lideri olduğu öne sürülen Ulaş Erdoğan, Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan ve yöneticileri, Toplumsal Özgürlük Platformu yöneticileri, Bilim ve Gelecek dergisi ile Red dergisi çalışanları yer alıyor.

Duruşmanın öğleden sonra, 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor.

Duruşma nedeniyle polis, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Adliyeye araç giriş ve çıkışları yasaklandı.

Yargılanan sanık sayısının fazla olması nedeniyle dava iki gün sürecek.

istanbul Bostancı'da bir eve düzenlenen operasyonla, Devrimci Karargah örgütünün lideri Orhan Yılmazkaya öldürülmüştü.


Devrimci Karargah duruşması için geniş güvenlik önlemi alındı


Davanın bugünkü duruşması öncesinde polis Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar (Toplumsal olaylara müdahale aracı) adliye çevresinde hazır bekletiliyor. Adliye etrafına bariyerler yerleştirilirken adliyeye giren vatandaşların kimlikleri kontrolleri yapılıyor ve üzerleri aranıyor. 

  Sanıklar Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi

Devrimci Karargah Örgütü soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan aralarında eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da bulunduğu İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya 20'si tutuklu toplam 57 sanığın katılması bekleniyor.

Tutuklu sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi araçlarıyla adliyeye getirildi. Güvenlik açısından sıkıntı oluşturmasın diye polis ekipleri tutuklu sanıkları getiren cezaevi araçlarını hakim ve savcıların kullandığı kapıdan içeri aldı. Hanefi Avcı'nın içinde bulunduğu cezaevi aracı yemekhane kapısına yaklaştırılarak buradan içeri alındı. Diğer sanıklar hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye girdi. Sanıklardan bazılarının içeri girdiği sırada sloganlar attıkları gözlendi. Duruşmanın öğleden sonra başlaması bekleniyor. 

Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı dava ile Devrimci Karargah ana davası önceki duruşmada birleştirilmişti. Birleşmeden sonraki ilk duruşma bugün yapılmış olacak. Duruşmada bugün sanıkların savunmalarının alınmaya başlanacağı belirtildi.